Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

WINNAAR VAN 2014 IN DE STARTBLOKKEN

'Bokselse Kwis: garantie voor gezelligheid en heel veel chaos'

Met meer dan veertig teams die elk gemiddeld vijftien spelers op been gaan brengen, gaat zaterdag 7 november de tweede editie van de Bokselse Kwis van start. Het winnende team van vorig jaar, bestaande uit medewerkers van de Angelaschool in Boxtel, staat met liefst achttien spelers in de startblokken en wil de titel verdedigen. ,,Wij gaan winnen", zegt Pieter Boleij.

Vorig jaar werd gespeeld voor de aanschaf van een spelletjeskraam die inmiddels elke dag intensief gebruikt wordt door de leerlingen van de Angelaschool. ,,Dit jaar hebben we gekozen voor Buurtsport Boxtel en we hopen natuurlijk dat alle kinderen in Boxtel ervan profiteren", vertelt adjunct-directeur Henriëtte van Amelsvoort. ,,Zelf heb ik een hele belangrijke taak voordat de quiz start", lacht ze. ,,We spelen in de school maar eerst haal ik voor achttien spelers friet en snacks."

Daarna gaan Henriëtte en Pieter met het vragenboek aan de slag, gesteund door drie Wendy's, twee Jeanne's, Harriët, Mia, Frans, Kelly, Ivet, Niels, Gerrit, Cees, Tanja, Yvonne en Cecile. ,,We denken dat we beslist weer voor een topscore kunnen gaan", zegt Ivet vastberaden. ,,Vorig jaar heb ik de vragen allemaal nagekeken en had ik al zo'n voorgevoel dat we gingen winnen."

Het team beschikt over een eigen groeps-app waarin alle Facebooktips van de Bokselse Kwis worden gedeeld. Verder worden naslagwerken bestudeerd en spelt iedereen de krant. ,,Maar eigenlijk gaan we op de avond zelf pas los", zegt Pieter. ,,We hebben van onze directeur Jos Korsten vorig jaar de tip gehad om gestructureerd te werken", lacht hij. ,,Maar het was al snel een grote chaos waarin iedereen zijn eigen taken had. En dat werkte eigenlijk prima."

Waar de meeste teamleden in de school zullen werken, wordt rekening gehouden met vragen die buitenshuis moeten worden opgelost. ,,Wij zijn de buitendienst", lacht Tanja, die met Ivet en Kelly een autootje klaar zet om uit te rukken. ,,Sommige vragen waren vorig jaar héél moeilijk. Ga maar eens speeltuinen zoeken in het donker. Benieuwd wat we dit jaar voor de kiezen krijgen!", lacht Henriëtte.

DOE MEE!

De Bokselse Kwis begint zaterdag 7 november om 18.00 uur. De quizboeken moeten om 23.00 uur ingeleverd worden. Aanmelden is mogelijk tot 23 oktober via e-mail: debokselsekwis@gmail.com. Kijk voor de spelregels op de Facebookpagina van de quiz.