ODC, BOXTEL EN DVG VOEREN OVERLEG

Vorming beheerstichting
kunstgras niet zo simpel

Vlak vóór de zomervakantie oordeelde de Boxtelse gemeenteraad al positief over het plan om niet alleen voetbalclub ODC van kunstgras te voorzien, maar ook RKSV Boxtel en DVG Liempde. Het college van B. en W. eist min of meer dat de drie clubs daarvoor een gezamenlijke beheerstichting oprichten, maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Zo'n constructie wordt ingewikkeld, meldt DVG-voorzitter Toon van Ruremonde.

Bij het gezamenlijk overleg in het gemeentehuis was naast wethouder Herman van Wanrooij twee weken geleden ook een fiscalist van Deloitte & Touche aanwezig. Maar volgens voorzitter Toon van Ruremonde van DVG wordt het lastig om in één stichting de afzonderlijke belangen van elke club goed gescheiden te houden. Te meer omdat ODC al een beheerstichting heeft voor het kunstgras in sportpark Wagenaars op het Essche Heike. Van Ruremonde verwacht dat uiteindelijk elke club afzonderlijk zo'n stichting vormt, maar zijn collega Ties Pronk van RKSV Boxtel houdt goede hoop dat het toch nog tot een gezamenlijke opzet komt. ,,Ik ben er een groot voorstander van om de aanleg van de drie velden in één keer aan te besteden; dan is er het meeste financieel voordeel te behalen", zegt Pronk.

De vorming van een stichting heeft alles van doen met een te behalen btw-voordeel, zegt vicevoorzitter Mark van der Steen van ODC. ,,Het is de bedoeling dat de stichting de kunstgrasvelden gaat verhuren aan de clubs, zoals dat nu bij ons al gebeurt in sportpark Wagenaars. Maar daarvoor is wel toestemming nodig van de Belastingdienst." Het is nog onduidelijk of zo'n constructie in de toekomst ook in Europees verband gehandhaafd kan blijven.

De gemeente gaat ervan uit dat in de zomer van 2016 het kunstgras kan worden aangelegd. Of dat in Liempde ook daadwerkelijk mogelijk is, valt nog te bezien. Onder meer vanwege andere grote projecten waarmee DVG bezig is voor haar accommodatie. Dat de uiteindelijke aanleg van de drie velden gefaseerd gebeurt, hoeft in de ogen van voorzitter Pronk van RKSV Boxtel niet te betekenen dat een gezamenlijke aanbesteding van de baan is.

Lees verder op pagina 3.