MANNENTEAM STELT TELEUR TEGEN WEERT

Hockeysters MEP blijven ongeslagen

Het verrassende Weert trok in een zonnig sportpark Molenwijk vanaf de afslag de wedstrijd naar zich toe. De eerste aanval in de openingsminuut was al raak. MEP was dus op achtervolgen aangewezen en had het niet makkelijk tegen de jonge en sterke Limburgse formatie. Kansen kwamen er evenwel wel en het was Philine Peperkamp die de gelijkmaker forceerde.

Na de rust kwam Weert opnieuw op voorsprong en was het weer achtervolgen geblazen voor MEP. In die fase waren de Boxtelse hockeysters duidelijk de baas en kregen ze legio kansen. Opnieuw was het Peperkamp die scoorde en de stand op 2-2 bracht. Na de gelijkmaker kwamen er kansen voor beide partijen, maar een winnaar kwam er niet.

MEP kon tevreden zijn met de inzet, maar de Boxtelse ploeg moet leren vanaf het beginsignaal bij de les te zijn. Zondag 18 oktober spelen de Boxtelse vrouwen uit in Son, afslag om 12.45 uur.

GATENKAAS

Het Limburgse hockey ligt de mannen van MEP dit seizoen niet. Net als tegen Venlo keken de Boxtelse hockeyers zondag tegen Weert binnen het kwartier al tegen een kansloze 3-0 achterstand aan.

De geroemde Boxtelse verdediging die een week eerder in Oss nog zo'n grote indruk maakte, was zondagmiddag op eigen terrein door grote persoonlijke fouten een gatenkaas. De Limburgers profiteerden van deze onverwachte luxe in sportpark Molenwijk en lieten MEP het spel maken. Gijs de Wild zorgde nog voor 1-3 voor rust, Nard van Geel zag zijn strafbal op de paal belanden. Verder kwam MEP niet in de eerste speelhelft.

In de tweede helft was het dus alles of niets voor MEP. De 2-3 van Jos van der Pluijm bood hoop. Weert hanteerde de hoge bal om onder de druk uit te komen en bij de spaarzame counters die zo ontstonden sloegen de gasten nog tweemaal een bres in de zwakke Boxtelse defensie.

Thijs van Geel scoorde uit een corner nog de 3-5, maar het was ondanks de verwoede MEP-pogingen een gelopen race. Het verhaal van de corner was ook het verhaal van de wedstrijd. MEP scoorde één uit zeven, Weert twee uit drie. Zondag 18 oktober spelen de Boxtelaren tegen HOD. Afslag in Valkenswaard om 14.45 uur.

Oss        6-10        Concordia        6-3

FOTO BOVEN: Stijn Koesen verovert de bal voor MEP. (Foto: Hans Verberk).

Ruime winst

rugbycombinatie

Ducks/Oysters

Het combinatieteam van Ducks (Boxtel) en Oysters (Oisterwijk) heeft zondag een 46-26 overwinning geboekt op de rugbyers van de Utrecht Studenten Rugby Sociëteit (USRS). De rode lantaarndrager uit de Domstad kon het tempo met name na rust niet bijbenen.

Het duurde tot ver in de tweede helft voordat Ducks/Oysters afstand kon nemen. In de openingsfase was het combinatieteam te tam om USRS echt te verontrusten. De tackles waren niet pittig genoeg om balbezit te verzorgen en nadat de thuisploeg op voorsprong was gekomen, was het USRS dat brutaal de leiding nam 5-10. Deze werd teniet gedaan door Wout van de Sande die na een solo 10-10 scoorde. Rust: 17-15.

Meteen na de thee nam USRS het initiatief en dat resulteerde in een voorsprong: 17-21. Met het inbrengen van Max van der Vleuten, Luc van den Berg en Ad Schalkx kwam er echter meer routine in het Boxtels-Oisterwijkse veld. Ducks/Oysters nam het heft in handen en zag Van den Berg als eerste over de trylijn gaan. De op dat moment verkregen voorsprong van 22-21 gaf het combinatieteam niet meer weg.

Bij USRS was het beste eraf en Ducks kon met de fitte invallers een tandje bijschakelen. Na een kick in de hoek van fly-half Pim van Esch, kon de winger weer een try scoren. Door de snelheid in de lijn beter te benutten, werd het in de slotfase een ruime 46-26 zege voor Ducks/Oysters. Met dit resultaat bezet het team de tweede plaats in de derde klasse.

zoek naar leden

Biljartvereniging Den Herberg uit Liempde is op zoek naar nieuwe leden. De club speelt elke donderdag bij café Den Durpsherberg en viert volgend jaar het 35-jarig bestaan.

Den Herberg bestaat uit een vriendenclub die elke donderdag bijeenkomt om te biljarten. Jaarlijks organiseert de vereniging het 'nederlaagtoernooi' waaraan ook clubs uit omliggende dorpen meedoen. Volgens de vereniging is er nog plaats voor meer leden en zijn zowel ervaren als beginnende biljarters welkom. Interesse? Kom op donderdagavond naar Den Durpsherberg of neem contact op met voorzitter Wim Heijmans via telefoonnummer 06-15 58 16 95.