clinic bij ltv munsel voor de jeugd op 21 oktober

Kennismaken met de tennissport...

De Boxtelse tennisvereniging LTV Munsel organiseert woensdag 21 oktober een tennismiddag voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar. Onder leiding van een ervaren trainer leert de jeugd de fijne kneepjes van het tennisvak.

De clinic start om 13.00 uur en duurt tot 14.15 uur. LTV Munsel zorgt voor een tennisracket, kinderen wordt gevraagd sportkleren en -schoenen te dragen. Voor ouders wordt tijdens de clinic uitleg gegeven over tennis en de vereniging.

Belangstellenden kunnen zich tot en met 18 oktober aanmelden via e-mailadres jeugdmunsel@gmail.com onder vermelding van naam en leeftijd. Neem voor meer informatie contact op met eerdergenoemd e-mailadres of bel naar René van der Heijden, telefoonnummer 06-51 28 70 92.

OP DE FOTO: De smash, forehand en backhand: deze termen komen op woensdag 21 oktober aan bod tijdens een gratis tennisclinic van LTV Munsel. Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom. (Foto: LTV Munsel).

GEFLATTEERDE NEDERLAAG BIJ BUMPERS SITTARD

Pijnlijke verlies basketballers JRC

De basketballers van JRC hebben een week na de verliesbeurt tegten Wijchen opnieuw verloren. In Sittard was Bumpers met 103-65 veel te sterk voor de Boxtelaren, al gaf het scorebord een ietwat geflatteerde stand aan.

Evenals voorgaande wedstrijd werd gestart met een uitgedunde selectie. Om personele problemen als gevolg van foutenlast te voorkomen, werd wederom besloten om coach Miquel Oliveira een spelerstenue aan te laten trekken.

Na de tip-off werd duidelijk dat JRC het lastig zou krijgen tegen de sterke tegenstander, die soms weinig attractief basketbal speelde maar wel de meeste punten pakte.

JRC had in het begin al erg veel moeite met de zoneverdediging van Bumpers. Het liep dan ook al direct tegen een achterstand van tien punten aan. Via enkele scores van Floris de Jongh konden de Boxtelaren nog enigszins aan blijven haken. Maar ect scherp oogde JRC niet.

SMAAKMAKER

In de eerste helft van het eerste kwart gaven de Boxtelaren al enkele aanvallende rebounds weg. Het enige geluk dat JRC had was dat smaakmaker Dexter Lundy al vroeg in de wedstrijd in foutenlast kwam. Dit leek een flinke aderlating te worden voor Bumpers, maar tot ongenoegen van coach Oliveira profiteerden de mannen uit Boxtel er nauwelijks van.

Gedurende de rest van de eerste helft bleef JRC moeite houden met de zone, die eigenlijk niet erg veel voorstelde. De Boxtelaren wisten elkaar niet goed te vinden. Toch wist JRC aan de hand van Felix Stegeman en Remy van Snepscheut een kleine run te maken aan het einde van de eerste helft. Ruststand: 48-35.

MEER BELEVING

De tweede helft zou met meer beleving moeten worden gespeeld om nog een kans te maken tegen Bumpers. Het tegenovergestelde gebeurde echter. De thuisploeg schoot de tweede helft vlot uit de start blokken met een 7-0 run waardoor JRC al snel op een achterstand van twintig punten kwamen te staan.

Het lood zakte in de Boxtelse schoenen De verdediging was een gatenkaas en Bumpers kon gemakkelijk de bucket inlopen en scoren, zonder dat hen maar dan ook een strobreed in de weg werd gelegd. De Limburgers liepen steeds verder uit. De tussenstand die na het derde kwart op het bord stond, was veelzeggend: 76-53.

Het vierde kwart leek meer een formaliteit; JRC besefte dat er niet meer te halen was bij de ploeg in Sittard. De eindstand van 103-65 was pijnlijk voor de mannen uit Boxtel. Topscorers in het duel met Bumpers waren Remy van de Snepscheut (21 punten) en Floris de Jongh (19).

Zaterdag 17 oktober speelt JRC tegen BC Bladel, opnieuw een geduchte tegenstander. het duel wordt gespeeld in De Braken.