Liempdse hockeyers te sterk voor oss

HCL-vrouwen behouden koppositie na gelijkspel

De hockeysters van HCL in Liempde reisden zondag af naar Venray waar de wedstrijd tegen een van de directe concurrenten op het programma stond. Vorig jaar werden de Liempdse vrouwen hier overrompeld door de hoge druk en snelle spitsen, vooraf was hier dus extra op getraind.

Bij het eerste fluitsignaal bleek dat dat geen overbodig aandachtspunt was. Venray vloog er vol in en joeg de verdediging van HCL op. Dit leidde direct tot een strafcorner die door de Liempdse vrouwen onschadelijk werd gemaakt. Laatste vrouw Hilde van Acht ging keer op keer op zoek naar een vrije teamgenoot, maar Venray maakte het haar lastig.

Toch wist HCL wat gaatjes te vinden en kon er worden aangevallen. Toch waren er wat gaten in het spel en balverlies bleek gevaarlijk. Venray onderschepte de bal en liet de Liempdse keepster kansloos met een slag in de kruising: 1-0.

HCL zette vervolgens diverse aanvallen op waarbij Lieke Schoenmakers en Alina Bekkers diverse malen de cirkel binnendrongen. Uiteindelijk was het Bekkers die een bal voorgaf aan Moniek Saris waardoor de gelijkmaker op het scorebord verscheen: 1-1.

EIGEN SPEL

In de rust probeerde HCL een oplossing te vinden voor het uitverdedigen, dit ging niet meteen vlekkeloos. De tegenstander werd weer gevaarlijk en de 2-1 liet niet lang op zich wachten. De Liempdse hockeysters bleven echter hun eigen spel spelen en lieten zien dat ze topfit zijn. Venray legde het conditioneel af en met een pass van Lieke Schoenmakers naar zusje Fleur en een voorzet naar Bekkers werd de stand 2-2.

De laatste minuten waren spannend omdat beide ploegen voor de winst wilden gaan. Een strafcorner voor Venray leidde niet meer tot een doelpunt waarmee de eindstand werd bepaald op 2-2. Omdat DVS - nummer 2 op de ranglijst - haar wedstrijd verloor, blijft HCL koploper. Zondag 18 oktober speelt HCL om 12.30 uur in eigen huis tegen Bakel.

De heren van HCL wonnen zondag met 5-4 van tegenstander Oss.

Liempde

Bomen over bomen

Bomen spelen een belangrijke rol in al het leven op aarde. Hun bladeren geven zuurstof en schaduw, hun vruchten leveren voedsel aan mens en dier, hun wortels voorkomen erosie. Rini Kersten, oud-leraar biologie en enthousiast verteller, houdt een lezing over bomen bij de Natuurwerkgroep Liempde, hedenavond, donderdag 15 oktober in café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat in Liempde. Aanvang 20.00 uur.