Yannic van Gerven scoort in de negende minuut met een kopbal  de openingstreffer tegen koploper Taxandria. (Foto: Hans Verberk).
Yannic van Gerven scoort in de negende minuut met een kopbal de openingstreffer tegen koploper Taxandria. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Essche Boys pakt eerste punt van het seizoen tegen koploper

Essche Boys hoopte voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen koploper Taxandria nog altijd om de hatelijke nul op de ranglijst weg te poetsen komen. Dat lukte zondag dankzij een gelijkspel: 2-2.

Vroeg in de wedstrijd leek de stunt al in de maak toen Yannic van Gerven een scherp genomen indraaiende vrije trap van zijn broer Jethro in het doel verlengde. Na de Essche openingstreffer maakte Taxandria het spel terwijl de gastheren op de counter loerden. Na bijna een halfuur spelen, viel de gelijkmaker. De beste speler van het veld, Oisterwijker Giel van de Ven, tikte een voorzet vanaf links binnen. Even later wist de Essche doelman Guus Doggen een achterstand voor zijn ploeg te voorkomen door een goed afstandsschot van de bezoekers te keren.

ZIEDEND SCHOT

Na de thee kwam Essche Boys als beste uit de startblokken. Een wederom scherp aangesneden vrije trap van de voeten van Jethro van Gerven kon net niet binnen gekopt worden door Rudi van Gemert. Ook Taxandria kreeg enkele goede mogelijkheden, maar scoorde evenmin. De tweede helft was een kwartier bezig toen Marco den Ouden zijn directe tegenstander omspeelde en dat bood een mooie gelegenheid binnen het 16-metergebied. Koelbloedig benutte Quint den Ouden dit buitenkansje met een ziedend schot in de verre hoek. Even later stond bijna de derde Essche treffer op het scorebord, maar het lukte Yannic van Gerven niet om in kansrijke positie de trekker over te halen.

In het laatste halfuur minuten was Taxandria het meest in de aanval. Dat leverde al snel een fraaie gelijkmaker op door opnieuw Van de Ven. Met de rug naar de goal nam hij rond de penaltystip de bal op de borst aan waarna hij met een omhaal in de kruising schoot.

FOTO BOVEN: Yannic van Gerven scoort in de negende minuut met een kopbal de openingstreffer tegen koploper Taxandria. (Foto: Hans Verberk).

Overtuigende zege HCB '92

De handbalvrouwen van HCB '92 hebben zondag in eigen huis met ruime cijfers gewonnen van Bedo uit Beek en Donk. De onbekende tegenstander werd vanaf het beginsignaal flink onder druk gezet en kon geen vuist maken tegen de trefzekere Boxtelsen.

De eerste snelle aanval van de Boxtelse handbalsters resulteerde in een schot op de paal. HCB '92 kreeg alle ruimte om aanvallen op te zetten, maar een doelpunt bleef uit omdat de paal en lat in de weg stonden. Uiteindelijk werd na twintig minuten wél gescoord door Judit Banyai en raakte de Boxtelse formatie op dreef.

De ene na de andere wissel werd ingezet en het spel van HCB '92 was prima. Het gevolg was een reeks treffers van Annemarie Sens, Hèlen Berkelmans en Miranda van Engelshoven. De verdediging zat bij HCB '92 goed dicht; er werd prima samengewerkt en doelvrouw Mary Swinkels werd in de eerste helft niet echt getest door de bezoekers uit Beek en Donk. Ruststand: 11-3.

Na rust werden wederom diverse combinaties ingezet vanuit de opbouw en uiteindelijk werd cirkelspeelster Susan van den Berg gevonden, die ook het net wist te vinden. HCB '92 bleef snelle aanvallen opzetten, waaruit Banyai en gastspeelster Karin Schoenmakers scoorden via een break-out. De speelsters van Bedo hadden geen antwoord op het spel van de thuisploeg en moesten regelmatig aan de noodrem trekken, zodat HCB '92 enkele penalty's kreeg. De stand ging naar 20-4.

Inge van Drunen verraste de keeper van Bedo in de slotfase met enkele afstandsschoten en bracht de stand op 22-5. In de laatste minuten was de concentratie bij HCB '92 weg en profiteerde Bedo van enkele foutjes. Maar met 24-8 werd een klinkende overwinning bijgeschreven.