Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

voorzitter vijftig jaar lid van honk- en softbalvereniging

JRC Ducks huldigt Gerard Voermans

Honk- en softbalvereniging JRC Ducks sloot zaterdag het seizoen af met de laatste thuiswedstrijden van de soft- en honkbalpupillen. De junioren honkbal hadden zondag nog een thuiswedstrijd op het programma staan maar vanwege de renovatie van het honkbalveld in Boxtel week de ploeg uit naar honkbalburen Starlights in Schijndel. Tijdens de afsluiting werd voorzitter Gerard Voermans verrast door zijn medebestuursleden. De Boxtelaar vierde dit jaar zijn gouden lidmaatschap bij de vereniging.

Uit handen van penningmeester Fred van Nistelrooij ontving Voermans een dinerbon en een speciale, voor deze gelegenheid ontworpen, mok. Voor zijn steun en toeverlaat vanuit het thuisfront, echtgenote Marijke, waren er bloemen. Tijdens de seizoensafsluiting vroeg voorzitter Voermans speciale aandacht voor de vrijwilligers van de vereniging en hij sprak zijn dank uit voor het vele goede en belangeloze werk wat zij verrichtten.

In het bijzonder werden de trainers en coaches genoemd. Kees van Aarle en Rik de Rooij, de coaches van de dames- en herenploegen, namen afscheid en werden hartelijk bedankt voor hun werkzaamheden. Ze zetten zich jarenlang in voor Ducks waarbij zij vaak naast hun eigen wedstrijden, tweemaal per week op het veld te vinden waren om trainingen te geven en daarnaast in het weekend op pad gingen met hun team om te coachen.

ducks-jaar

Voorzitter Voermans blikte verder terug op het seizoen waarin Ducks als vereniging weer groei zag, de vrouwenploeg kampioen werd en de honkbalpupillen gedeeld eerste werden in de competitie. JRC Ducks heeft samen met de rugbyers van RC Ducks deelgenomen aan de sportplaatjesactie van Albert Heijn, waaraan ze en fraai document in de vorm van een sportplaatjesboek voor alle leden aan heeft overgehouden. Ook werd onlangs voor de 26e keer een succesvol recreantentoernooi gehad én gaat vanaf volgende week een geheel vernieuwde website de lucht in. ,,Al met al een goed Ducks-jaar", aldus Voermans. Tot zijn grote verrassing werd hij ook zelf nog gehuldigd vanwege het feit dat hij maar liefst vijftig jaar lid is van JRC Ducks. Totaal verrast dat zijn echtgenote Marijke plotseling verscheen en hij door de penningmeester in het welverdiende zonnetje werd gezet.

Alle teams gaan nu de winterperiode in. Enkele van hen hervatten al na de herfstvakantie de zaaltrainingen en andere teams doen dat vanaf de kerstvakantie in aanloop naar het nieuwe seizoen, dat in maart begint met een viertal oefenwedstrijden. Medio april 2016 gaat de competitie weer van start.

Voor belangstellenden in de honk-en softbalsport is het najaar een goed moment om in te stappen vanwege de opbouw: eerst de binnentrainingen, dan de oefenwedstrijden en daarna de competitie. JRC Ducks heeft teams voor zowel meisjes als jongens, dames als heren, spelend in competitieverband of recreatief en in alle leeftijdcategorieën. Kijk voor meer informatie op www.jrc-ducks.nl.

Uitslagen zaterdag 10 oktober

Beeball majors: PSV - Ducks        13-20

Pupillen S: Ducks - Tilburg        4-10

Pupillen H: Ducks - Gryphons        6-5

Pupillen H: Gryphons - Ducks        2-8

Uitslag zondag 11 oktober

Junioren: Ducks - Cheetahs        4-22

FOTO BOVEN: Gerard Voermans (midden) ontving uit handen van penningmeester Fred van Nistelrooij een mok met daarop het logo van JRC Ducks en zijn eigen pasfoto. (Gerard Schalkx).


OPEN DAG IN EN ROND ACCOMMODATIE JBV DE WALNOOT

Jeu de boules: sport voor het hele jaar

Tijdens de strijd om het clubkampioenschap voor tripletten van jeu de boulesclub De Walnoot kunnen belangstellenden ook zelf het spel beoefenen. Daarvoor heeft de vereniging ervaren spelers als begeleider beschikbaar. Op de deels overdekte banen van de Boxtelse vereniging aan de straat Selissenwal wordt zaterdag 17 oktober van 10.30 tot 16.30 uur een open dag gehouden.

,,Jeu de boules is van origine een echte buitensport in het land van herkomst: Frankrijk. Door het wisselende klimaat in Nederland spelen wij echter van oktober tot april lekker binnen", vertelt bestuurslid Chris van Helvoort van JBV De Walnoot. ,,Wij beschikken over een verwarmde binnenaccommodatie met negen banen en buiten zijn nog eens dertig banen beschikbaar waar wekelijks op diverse momenten naar eigen behoefte het spel kan worden gespeeld. Recreatieve sport voert de boventoon, maar De Walnoot biedt ook trainingsmogelijkheden en sport in competitieverband."

Sociaal contact

Jeu de boules is een sport voor alle leeftijden, benadrukt Van Helvoort: ,,Voor jong en oud, vrouwen en mannen. We spelen gemêleerd en iedereen kan van iedereen winnen. Vaak zijn de partijen tot op het laatst spannend. Daarnaast kan niet alleen technisch, maar vaak ook tactisch het verschil gemaakt worden. Om het sociale karakter te bevestigen, streven wij naar zo laag mogelijke kosten voor onze leden."