Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

woongroep in selissenwal krijgt 'echte ridder' cadeau

Open dag met muziek én polonaise...

De woongroep in appartementencomplex Ridder aan de Van Beekstraat, waar mensen met een lichte verstandelijke beperking wonen, is onlangs gewisseld van zorgaanbieder en draagt een nieuwe naam: Ridder. Familie, vrienden, wijkbewoners en andere belangstellenden konden zaterdag tijdens een feestelijke middag kennismaken met de bewoners en zorgaanbieder Amarant.

Kort nadat de deuren van de woongroep geopend waren voor publiek, startte De Aggemarvanhuisaf Band met een swingend optreden, tot groot enthousiasme van de bewoners. Tijdens één van de laatste muziekstukken ontstond zelfs een polonaise, waarbij ook begeleiders van Amarant en familieleden werden betrokken. Het feestelijke blaasorkest trad tijdens de open dag tweemaal op, daarnaast zorgde zanger en performer Haico Berkelmans voor entertainment.

De Zevensprong bestaat uit mensen die het initiatief namen voor de woongroep, met name ouders van de huidige bewoners. De stichting bood de woongroep een toepasselijk cadeau aan: een miniatuurridder op een houten sokkel. Blij verrast haalden alle bewoners hun mobieltjes voor de dag toen het standbeeld werd onthuld. ,,Deze ridder blijft staan, dus jullie kunnen er nog héél vaak foto's van maken", zei voorzitter Cor Hogenboom van De Zevensprong lachend.

Tijdens de open dag werden bezoekers rondgeleid in het wooncomplex en konden zij meer te weten komen over zorgaanbieder Amarant en het maatjesproject. De komende tijd wordt actief gezocht naar maatjes: vrijwilligers die frequent iets willen ondernemen met één van de bewoners. Nienke van Reen vertelde dat ze al drie jaar een maatje heeft: Astrid Koedam.

,,Iedere woensdagmiddag gaan we iets leuks doen, zoals winkelen of een cadeau knutselen voor iemand." Koedam gaf aan dat je als maatje een vertrouwensband met iemand opbouwt. ,,Ze kunnen hun verhaal kwijt en er is persoonlijke aandacht. Ik vind het dankbaar werk, het geeft me veel voldoening." Mensen die graag maatje zouden willen worden, kunnen contact opnemen met woongroep Ridder via telefoonnummer (088) 611 01 91.

FOTO ONDER: Een swingende polonaise op de klanken van De Aggemarvanhuisaf Band tijdens de open dag in woongroep Ridder. (Foto: Annelieke van der Linden).