De monumentale dwarsdeelschuur van de familie Plantema aan de Baarschot in Esch is de komende twee weekeinden het decor van een grote garagesale. De opbrengst komt geheel ten goede aan kleinschalige lokale projecten in Nederland. (Foto: Peter de Koning).
De monumentale dwarsdeelschuur van de familie Plantema aan de Baarschot in Esch is de komende twee weekeinden het decor van een grote garagesale. De opbrengst komt geheel ten goede aan kleinschalige lokale projecten in Nederland. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

SAMENWERKING LOES FOUNDATION EN ROTARY B-O-H

Garagesale voor goede doelen in Esch

Op het erf van de familie Plantema aan de Baarschot in Esch wordt in de weekeinden van 17 en 18 alsmede 24 en 25 oktober een grote garagesale gehouden. De opbrengst is bedoeld voor kleinschalige hulpprojecten in Nederland.

Volgens Friso Plantema staat de garagesale deze maand voor de zevende keer op de kalender. De organisatie is in handen van de Loes Foundation en Rotary Boxtel-Oirschot-Haaren, die samen optrekken. Na de laatste garagesale droeg de Loes Foundation een aanzienlijk bedrag over aan de serviceclub, die er projecten mee ondersteunt.

Waar voorheen geld werd ingezameld voor ideƫle projecten

in Afrika, ligt de nadruk nu op initiatieven in Nederland. ,,Toen lag vooral de nadruk op de zogeheten melklijnprojecten in Kenia, waar hulp werd geboden en jonge moeders en kinderen", vertelt Plantema. ,,Kleding die we nu aangeboden krijgen, wordt geschonken aan vluchtelingen die momenteel op grote schaal naar Nederland komen en onze hulp goed kunnen gebruiken."

Mensen die bruikbare tweedehands spullen willen aanbieden voor de garagesale, kunnen deze overdag afgeven bij de familie Plantema. Meubels en witgoed worden niet in ontvangst genomen. Gedurende de weekeinden is de garagesale toegankelijk van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is verkrijgbaar via (0411) 60 40 46.