HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de 29e zondag door het jaar met als motto: 'Gezonden'. Wij vieren samen de dag van de verrijzenis, de opstanding en verheffing van Jezus. Deze verheffing van Jezus kwam tot stand door zijn vernedering: 'tot de dood aan het kruis'. We willen Jezus' volgelingen zijn: niet onze eigen verheffing zoeken, maar net als Jezus ons leven geven; dienaar van onze medemens worden. Vandaag vieren we ook de Missiezondag. In de navolging van Jezus worden we opgeroepen en gezonden eropuit te gaan en het evangelie te verkondigen, in woorden en in daden. Evangeliseren is ook een vorm van dienstbaarheid aan onze naaste.

* Wereldmissiedag. Overal in de wereld wordt in de katholieke kerken Wereldmissiedag gevierd. Wereldwijd willen gelovigen zich verbonden weten in hetzelfde geloof in Jezus en daarin elkaar tot steun zijn en leren van elkaar. Allemaal samen dragen we ook verantwoordelijkheid om te zorgen dat het voorbeeld van Jezus' dienstbaarheid en genezende liefde zichtbaar wordt in de wereld van vandaag. Dit weekend wordt bij het uitgaan van de kerk een extra collecte gehouden.

* Liturgische kalender. Zaterdag 17 oktober heilige Ignatius van Antiochië, bisschop en martelaar. Vrijdag 23 oktober heilige Johannes van Capestrano, priester, patroon van de aalmoezeniers.

* Doop. Zondag worden in de parochie Bas Huijbers en Floor van Uden gedoopt. Mogen zij uitgroeien tot goede en gelukkige christenen.

* Collecte Wereldmissiedag. Na de vieringen in dit weekend staan achter in de kerk de groene bussen voor de collecte vanwege Wereldmissiedag.

* Parochiesecretariaat. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat welk nummer men voor dringende zaken kan bellen.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Uit de agenda. Maandag 19 oktober 09.30 uur Ziekenwerkgroep pastoraal centrum Duinendaal. Dinsdag 20 oktober 10.00 uur gebedsgroep oblaten pastoraal centrum Duinendaal. Donderdag 22 oktober 20.00 financiële commissie pastoraal centrum Duinendaal.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Eucharistievieringen. Zaterdag 17 oktober 19.00 (eucharistieviering met samenzang). Zondag 09.00 (stille mis) en 10.30 (hoogmis met Sint-Petruskoor). Voorganger is pastor R. Niessen. Vanwege Wereldmissiedag verzorgt de MOV-groep tijdens de viering de overweging.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Missa Benedicamus Domino van Perosi.

* Orgelprogramma. Bach-Toccata und Fuge in d-moll, Lefébure-Wély-Verset, Rheinberger-Abendfriede, Franck-Sortie.

* Rozenkransmaand. Elke ochtend om 08.30 wordt vanwege de rozenkransmaand het rozenhoedje gebeden.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 Simon Verbeek (mgd); Jan en Mien Schoenmakers- v. Wagenberg (mgd); Lambert Keusters.

ZONDAG 09.00 voor alle parochianen. 10.30 Willy v. Boxtel- v. Zwam (jgt); overl. ouders Van Heeswijk- Wouters (jgt); Elisabeth Sleutjes (jgt); Jan v.d. Braak (mgd); Thea Trieling-Jungst (mgd); Anneke v.d. Langenberg-Karssemakers (mgd); Annie Coffa (mgd); Renze de Waal; overl. fam. Krebbers-Huijbers; uit dankbaarheid voor een gouden huwelijksjubileum.

MAANDAG 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 voor overleden families.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; intentie voor Ad v.d. Mijden (verj).

DONDERDAG 09.30 rozenkransgebed.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 voorganger kapelaan G. de Jong, overweging MOV-groep. Intenties voor Lambertus v.d. Langenberg en Hendrika v.d. Langenberg-Bressers (jgt); overl. fam. Quinten-Vorstenbosch; Cisca Kuppens-Schelle (mgd).

ZONDAG 10.00 voorganger kapelaan G. de Jong, overweging MOV-groep, m.m.v. Cantate Domino. Intenties voor welzijn parochianen Heilig Hartparochie; welzijn vluchteling in de wereld en de noden in de missiegebieden.

MEDEDELINGEN

* Gebed. Almachtige eeuwige God maak ons bereid om altijd uw wil te doen en U met een oprecht hart te dienen. Door onze Heer.

* Overleden. In de parochie is Wil v.d. Laar (80) overleden. Dat hij moge rusten in vrede.

* Geen weekvieringen. Van 19 tot en met 22 oktober is kapelaan De Jong op retraite. Dat betekent dat de eucharistievieringen van maandag 19 en donderdag 22 oktober vervallen.

* Bijeenkomst parochiefusie. Tijdens de laatste bijeenkomst van de Heilig Hartparochie in De Walnoot op 24 juni is aangekondigd dat in het najaar een 'spirituele oppepper' zou worden georganiseerd. Het parochiebestuur en het pastoraal team nodigen parochianen daarom van harte uit om woensdag 21 oktober hier aan deel te nemen in De Walnoot te Boxtel. Lees elders op deze pagina meer over deze bijeenkomst.

* Wereldmissiedag. Dit weekend staat in het teken van Wereldmissiedag. De parochiële MOV-groep zal daar tijdens de vieringen van zaterdag en zondag in de overweging aandacht aan schenken. Een financiële bijdrage is daarbij van harte welkom na afloop van deze vieringen.

* Welkom. Zaterdag tussen 10.00 en 12.00 zijn parochianen welkom in de pastorie, voor een kop koffie of thee, een persoonlijk gesprek met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. De parochie is per telefoon en/of e-mail te bereiken via het pastoraal centrum.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZONDAG 10.30 woord- en communieviering met zang van Lencante. Tijdens deze viering wordt gecollecteerd voor de Wereldmissiedag. Ook staat er achter in de kerk een bus voor een bijdrage. Intenties voor Harry v.d. Bosch; Thea Hems- v.d. Bosch; Ad den Otter (verj); bijzondere intentie.

MEDEDELINGEN

* Agenda. Dinsdag 20 oktober 13.30 vergadering contactgroep Sint-Theresiakerk. Zaterdag 24 oktober 18.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor.

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 12.00 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Riek van Loon. Dan worden ze in Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen worden nog wel in de viering afgelezen.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry v.d. Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan v. Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70; Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie: Riek v. Loon, tel. 67 31 62 of pastor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart kan rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00. Meestal is pastor Van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het dameskoor. Voorganger is pastoor J. Grubben. Intenties voor Josephine Schermer Voest; rector Sondaal en pater Leo Sondaal; Tonnie v.d. Meijden; Jan v.d. Aker (mgd); voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders. Iedereen is welkom.

MEDEDELINGEN

* Collecte. Zaterdag wordt er bij het uitgaan van de kerk een collecte gehouden voor de christenen in Pakistan.

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus in de muur van de voormalige pastorie doen. Telefonisch doorgeven kan ook via nummer (0411) 60 15 65. De bijdrage voor de intentie is elf euro.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot. Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoon (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUSKERK
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Bertha v. Kasteren- v.d. Besselaar; Elly v. Beurden-Wolke; Jan Wijdeven; Huub v. Rooij; Johanne v. Dinther (jgt); Dré van Nistelrooij (namens KBO Gemonde); Sjef v. Grinsven; Johannes v.d. Schoot en Albertha v.d. Schoot-Giezen; Adrianus v.d. Schoot en Francina v.d. Schoot- v. Osch; Adrie v.d. Schoot; Wim v.d. Schoot en Martina v.d. Schoot- v.d. Heijden; Annie Giezen.

DINSDAG 19.00 bidden van het rozenhoedje, aansluiten vespers.

DONDERDAG 19.00 bidden van het rozenhoedje.

MEDEDELINGEN

* Rozenhoedje. Elke dinsdagavond en donderdagavond wordt in de maand oktober om 19.00 het rozenhoedje gebeden.

* Vergadering. Dinsdag 20 oktober is er om 15.00 een vergadering van de kerngroep parochievrijwilligers.

PROTESTANTSE GEMEENTE
BOXTEL

ZONDAG 10.00 kerkdienst die geleid wordt door mw. ds. C.A. Terlouw uit Boxtel. Voor de kinderen is er een korte Paks. Ze komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst in De Schakel. Organist is Ko Suurmond.

MEDEDELINGEN

* Nieuw Liedboek. In verband met het instuderen van het lied van de maand uit het Nieuwe Liedboek in het eerste kwartier van de dienst, beginnen de diensten om 09.45.

* Kerkenraad. Donderdag 22 oktober 10.00 kerkenraadsvergadering in De Schakel.

* Film over oorlog en verzet in Boxtel. Donderdag 22 oktober wordt in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat de film vertoond met de titel 'Als we vergeten is alles vergeefs geweest'. Dit is het verhaal achter het verzetsmonument aan de rand van natuurgebied Kampina en handelt over de laatste zes oorlogsweken in en om Boxtel. Aanvang 19.30, entree vijf euro.

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.


Geef hoop aan

de christenen

in Pakistan

Zaterdag 17 en zondag 18 oktober staan alle kerken in de regio Boxtel stil bij Wereldmissiedag. Er wordt aandacht gevraagd voor een actie in Pakistan.

Twee jonge vrouwen zijn in gesprek. De ene een religieuze zuster, de andere een jonge moeder. Stralend kijkt de vrouw naar haar dochtertje terwijl ze weinig reden tot lachen heeft. Slechte hygiënische omstandigheden, het ontbreken van onderwijs, schuldslavernij en geweld bepalen het leven in Pakistan.

Misschien vermoedt de moeder dat de woorden van zuster Farzana haar leven kunnen veranderen. Of minstens toch het leven van haar dochter. Met de zuster lijkt er ineens veel mogelijk. Zuster Faranza is een gekwalificeerde leerkracht. Ze schoolt de onderwijzers van de dorpsscholen, organiseert hulp voor de schoolkinderen en begeleidt de gezinnen in het dorp. Het is voor haar van belang om niet vóór mensen te werken maar mét mensen.

De ontmoeting op de foto herinnert aan het Bijbelverhaal van de Samaritaanse vrouw bij de bron. In de ontmoeting met Jezus vindt de vrouw zichzelf. Deze ervaring heeft ook de jonge moeder: voor haar en voor allen die zijn boodschap horen, wordt Jezus tot bron welke onverwoestbaar leven schenkt. Haar hoop komt voort uit de zekerheid dat Jezus de wereld overwonnen heeft en de dood niet het laatste woord heeft. Dit geloof geeft hoop op een toekomst voor alle mensen.

Deze bijdrage is afkomstig van de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede van de Heilig Hartparochie in Boxtel. Giften voor Wereldmissiedag kunnen overgemaakt worden naar Missio in Den Haag, banknummer NL65 INGB 0000 0015 66.