Afbeelding
Foto: Peter de Koning

CENTRUMSCHOLEN EN PEUTERCENTRA TREKKEN SAMEN OP

Raar Maar Waar, het is Kinderboekenweek!

De Kinderboekenweek in Boxtel is gisterochtend swingend van start gegaan. In de hal van de Angelaschool werd het thema Raar Maar Waar in beeld gebracht met theater, muziek, dans en natuurlijk... voorlezen. Bijzonder: alle onderwijscentra in het centrum van Boxtel werken samen.

Naast de Angelaschool en de Sint-Petrusschool participeren ook de peuterspeelzalen Pimpeloentje en Rebusolleke en de kinderdagverblijven Kindertuin, Speelland en Klein. ,,We werken op veel terreinen samen", zegt directeur Hans Küsters van de Sint-Petrusschool, doelend op themabijeenkomsten over motoriek en taalontwikkeling.

De openingsfestiviteit van Raar Maar Waar bestond uit een toneelstukje waarin alle onderwijscentra een rol speelden. Er werden rare proefjes gedaan - een ei in een fles laten vallen door er lucifers in te gooien - en natuurlijk werd gek gedanst op de melodie van het Raar Maar Waar-lied.

Michiel en Jeske van de Sint-Petrusschool deden ook mee aan het toneelstuk en gingen daarna voorlezen bij kinderdagverblijf Speelland. ,,Daarmee laten we zien dat we échte brede scholen zijn en ook graag samenwerken", aldus directeur Küsters.

FOTO BOVEN: Kleuters van de Angelaschool worden bij de start van de Kinderboekenweek onderworpen aan ballonnenproefjes. Raar, die statische haren... (Foto: Peter de Koning).