'BROODJE BRANDWEER' VOOR OUDEREN

Lunchen bij brandweer in kazerne Liempde

Lunchen bij de brandweer? Dat kan woensdag 4 november in de brandweerkazerne aan de Oude Postbaan in Liempde waar zelfstandig wonende ouderen welkom zijn bij de manifestatie Broodje Brandweer.

De brandweer in Noord-Brabant en Zeeland organiseert deze maand een lunch die in het teken staat van brandveiligheid bij ouderen. Tijdens de lunch vertellen brandweermannen en -vrouwen over hun vak en geven ze tips en adviezen voor een brandveilige woonomgeving.

Het voorkomen van brand is één van de belangrijkste pijlers van de brandweer. Die gaat hiervoor steeds meer de wijken en buurten in. Tijdens de lunch kunnen wijkbewoners meer te weten komen over de brandweer in hun dorp of stad en alle vragen stellen over het voorkomen van brand.

VLAM IN DE PAN

Het initiatief 'Broodje Brandweer' biedt de mogelijkheid alle vragen rechtstreeks aan de brandweer te stellen. Tijdens de lunch geeft de brandweer tips over rookmelders, het maken van een vluchtplan, oorzaken van brand, maar vooral het voorkomen hiervan. De meest voorkomende brandoorzaken bij senioren zijn vlam in de pan, roken, kaarsen en het op de standby-knop laten staan of verkeerd gebruik van elektrische apparaten.

Nederland kent jaarlijks zesduizend woningbranden met zeshonderd gewonden tot gevolg. Omdat de levensverwachting en vergrijzing verder toenemen en mensen steeds langer thuis blijven wonen, is de verwachting dat het aantal slachtoffers bij brand de komende jaren stijgt.

Belangstellenden kunnen zich via de website www.broodjebrandweer.nl opgeven voor de lunch in de brandweerkazerne te Liempde. De lunch duurt 4 november van 11.00 tot 13.00 uur.


's Avonds kenteken

overschrijven kan

voortaan in Boxtel

Auto Service Boxtel is als RDW-erkend autobedrijf geselecteerd als nieuw kentekenloket. Iedereen die de eigendomspapieren van een auto, motor of bromfiets wil laten overschrijven, kan vanaf nu terecht bij ASB op het adres Hemelrijk 2a op bedrijventerrein Ladonk.

ASB maakt het mogelijk om ook in de avonduren kentekens op naam te zetten. Dat kan op afspraak via een speciaal 06-nummer dat op de ASB-website is te vinden.

Eigenaar Hans van Ommen is blij met de nieuwe loot aan zijn autobedrijf. Hij benadrukt dat de kentekenservice bedoeld is voor iedereen, dus niet alleen voor klanten van ASB. ,,We zijn een dynamische onderneming die ernaar streeft alles onder één dak te bieden, van onderhoud tot apk, van bandenspecialist tot trekhaakcentrum. Het kentekenloket is een logisch vervolg daarop."