Afbeelding
Foto: Fahrenheit Twins

REGIEDEBUUT FOTOGRAAF MERIJN KOELINK

Fahrenheit Twins in Small Room Recordings

Morgen, vrijdag 9 oktober verschijnt Small Room Recordings, het regiedebuut van fotograaf Merijn Koelink. De zogeheten live performance video waarin de indie rockband Fahrenheit Twins uit Boxtel vier songs ten gehore brengt in een prachtige setting, is opgenomen met meerdere camera's en microfoons voor een bijzondere live ervaring.

Het idee van Small Room Recordings ontstond naar aanleiding van eerdere live video's van de Boxtelse band, waarin zij op mooie Europese locaties als Parijs, Luxemburg en Berlijn akoestisch muziek maakten. 'Dat kan beter', moet Koelink gedacht hebben.

Koelink verzamelde een team van getalenteerde cameramensen zoals Patrick van den Heuvel, technici als Willy Leuvering en andere creatievelingen en maakte vrijwel zonder budget een korte muziekfilm met indrukwekkend hoge productie waarden. ,,Ik ben ontzettend tevreden met de beelden en het totale plaatje", zegt de fotograaf. ,,Ik heb altijd de ambitie gehad om naast statisch ook bewegend beeld te maken en dat is fantastisch gelukt."

UITGELEZEN KANS

Voor Fahrenheit Twins is Small Room Recordings een uitgelezen kans om zich te herintroduceren aan het publiek. De band heeft een turbulente periode achter de rug met verschillende wisselingen van formatie. ,,Maar die tijd is gelukkig voorbij", aldus zanger Sander Blom. ,,We zijn nu al weer anderhalf jaar met dezelfde club van zes getalenteerde musici en ongeveer even zo lang bezig met het opnemen van het eerste album van deze formatie. Dat beslist het beste wordt dat we tot nu toe hebben gemaakt."

Merijn Koelink studeerde in 2014 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en was eerder dit jaar betrokken bij de korte film 'Aanvallen!'.

Small Room Recordings is vanaf vrijdag 9 oktober te bekijken via verschillende online videokanalen, waaronder Youtube.

FOTO BOVEN: Een opname uit Small Room Recordings, het regiedebuut van de Boxtelse fotograaf Merijn Koelink. De muziekvideo van Fahrenheit Twins is vanaf morgen online te zien. (Foto: Merijn Koelink).