De meden van MEP C3 geven het goede voorbeeld in sportpark Molenwijk en scheiden alle plastic afval. Flesjes en zakjes gaan dus in een aparte container en belanden niet meer bij het restafval. (Foto: Marc Cleutjens).
De meden van MEP C3 geven het goede voorbeeld in sportpark Molenwijk en scheiden alle plastic afval. Flesjes en zakjes gaan dus in een aparte container en belanden niet meer bij het restafval. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

NOMINATIE VOOR PROEF BIJ HOCKEYCLUB IN BOXTEL

Plastic Heroes werkt prima bij MEP

MARC CLEUTJENS

Hockeyclub MEP in sportpark Molenwijk heeft als eerste vereniging in Boxtel actief meegedaan aan de inzameling van plastic afval. De proef, die is genomineerd voor de duurzaamheidsprijs die vanavond in de raadzaal van het gemeentehuis wordt uitgereikt, ging in augustus van start en is volgens Joost van der Pluijm nu al geslaagd.

In de programmabegroting van de gemeente Boxtel staat dat MEP op succesvolle wijze mee heeft gedaan aan de gescheiden inzameling van kunststof verpakkingsmaterialen, glas en papier. Van der Pluijm, bestuurslid van de werkgroep Lokale Agenda 21 en als lid van MEP nauw betrokken bij de proef, geeft aan dat het plaatsen van afvalbakken en een container voor Plastic Heroes-zakken een voorbeeldwerking heeft voor alle spelers van de club.

,,Nu al kunnen we spreken van een succes bij MEP", reageerde Van der Pluijm deze week. In overleg met de gemeente Boxtel zijn afvalbakken geplaatst en kunnen leden van MEP hun plastic afvalzakken ook bij de club in een container deponeren. Voorheen werd het aangeboden als bedrijfsafval en verdween het in grote containers. ,,Na twee weken zat de plasticcontainer al helemaal vol. We hebben berekend dat MEP zo kort na de start van de proef al zo'n 70 procent van alle plastic bekertjes, flesjes en zakjes aanbiedt voor recycling. En dat is een prachtig resultaat."