VROUWENTEAM WINT IN HELMOND

Degelijk MEP maakt Oss vleugellam

De vaandelteams van MEP wonnen zondag hun moeilijke uitwedstrijden. De mannen versloegen Oss met 1-3 en de vrouwen klopten Helmond met 1-2. Door die resultaten zijn beide vlaggenteams gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst.

Door een snelle goal van Stijn Koesen had MEP zondag al vroeg de gewenste positie in handen, namelijk het verdedigen van een voorsprong. Oss kwam, maar was niet bij machte een bres te slaan in de degelijke Boxtelse defensie. Het combinatiehockey van MEP was beter dan van Oss en dat leidde tot gevaarlijke counters. Eén ervan werd door Jos van der Pluijm benut. Uit de rebound van een strafcorner scoorden de gasten vlak voor rust de aansluitingstreffer.

Het was voorspelbaar dat Oss de tweede helft zou komen en MEP onder druk zou zetten. De defensie stond echter als een huis en gaf weinig tot niets weg. Het probleem voor de thuisploeg waren de kaarten. Op een gegeven moment stonden de Boxtelaren zelfs met negen tegen elf op het veld.

Daarentegen kregen de Boxtelaren enkele levensgrote uitgespeelde kansen. Gijs de Wild gaf de Ossenaren vlak voor tijd de genadeklap (1-3) na voorbereidend werk van uitblinker Koesen.

Coach Erik Verzijden vond het een overwinning van het collectief en roemde zijn defensie. Zondag 11 oktober speelt MEP tegen Weert. Die ploeg staat verrassend hoog. Afslag in sportpark Molenwijk om 14.45 uur.

STAND

Venlo        5-13        HOD        5-6

MEP        5-12        St.-Oedenrode        5-6

Weert        5-11        MOP        5-4

B.-Enschot        5-10        HCAS        5-3

Helmond        5-8        Hopbel        5-3

Oss        5-7        Concordia        5-3

OP KARAKTER

Coach Inge Poelmans reisde zondag met een goed gevoel naar Helmond. De trainingen waren immers prima verlopen. De gastvrouwen zetten de hockeysters van MEP direct onder druk, maar het was Isis van Wilgendaal die voor de gasten doel trof. Direct daarna viel de gelijkmaker en golfde het spel op en neer.

In de tweede helft was het opnieuw de trefzekere Van Wilgendaal die het net vond. Vanaf dat moment kwam MEP onder druk. Maar liefst negen corners moesten de Boxtelse vrouwen incasseren, maar door hard werken werd het gevaar gekeerd. Daar kwam nog bij dat MEP door enkele gele kaarten bijna een kwartier in een ondertalsituatie verkeerde. MEP hield echter stand en coach Poelmans was dik tevreden. Ze gaf ruiterlijk toe dat Helmond iets beter was, maar dat haar team op karakter had gewonnen. Ook benadrukte ze dat de ploeg nog steeds in een leerproces zit.

Zondag 11 oktober wacht Weert in Molenwijk en ook dat wordt een moeilijk potje. Afslag om 12.45 uur.

STAND

Breda        5-13        Concordia        5-7

MEP        5-12        St.-Oedenrode        5-6

Oss        5-10        Goirle        5-5

Helmond        5-9        HCAS        5-4

Hopbel        5-7        Son        5-3

Weert        5-7        Geldrop        5-1


Twee Taverbo-teams samen aan kop in BRTC

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) leed koploper Taverbo Sabo 2 vorige week zijn eerste nederlaag tegen het dit seizoen sterk gestarte team De Dommel (12-10). De ploeg moet de eerste positie in het klassement nu delen met Taverbo Sabo 3, dat met 9-1 overtuigend won van De Firma Fotografie.

Joop van Eijk van Taverbo Sabo 2 kon zijn prestatie van vorige week, toen hij al zijn partijen won, niet herhalen en moest genoegen nemen met slechts één punt. Teamgenoot Lothar Groth won twee wedstrijden en Hans Fonken kon ook dit keer maar één wedstrijdpunt bij laten schrijven.

Voor De Dommel bewees Ad de Man zijn goede vorm door weer twee partijen te winnen en teamgenoot Ad van Lier deed hetzelfde. Wim Jansen won ook een partij zodat het dubbelspel in de vijfde game de doorslag gaf.

Overige uitslagen

Rotsvast - Taverbo Sabo 1        1-9

Rembrandt - Taverbo Sabo 4        5-5