Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

CABARETIER OPENDE THEATER IN 2006

Leon van der Zanden terug in Podium Boxtel

Precies negen jaar na zijn debuut op Boxtelse bodem is Leon van der Zanden terug in Podium Boxtel. De bekende cabaretier speelt vrijdag 23 oktober de voorstelling 'Supergewoon' waarvoor nog een aantal toegangskaartjes te koop is.

Van der Zanden is een graag geziene gast in Podium Boxtel en was er meerdere keren te zien. Maar de voorstelling die hij op 21 september 2006 gaf in het gloednieuwe Podium Boxtel zal menigeen zich herinneren. Na een plechtige opening, met officiële toespraakjes van allerlei hoogwaardigheidsbekleders, betrad de jonge cabaretier de bühne.

Van der Zanden bood destijds meer dan voldoende stof tot napraten voor de 250 bezoekers van de eerste theatervoorstelling in de zaal die op het terrein van SintLucas was gerealiseerd. Zijn show Leòn - een try-out - maakte zoveel tongen los dat de prachtige entourage van zowel de theaterzaal als de foyer vergeten werd; niemand raakte uitgepraat over de vaak met seks doorspekte vertellingen van de Brabander.

OPENHEID

De cabaretier is in 'Supergewoon' op zijn scherpst. Origineel, kwetsbaar, fysiek en met de authentieke publieksinteractie waardoor hij bekend raakte. Inmiddels heeft Van der Zanden zijn keuzes gemaakt om van deze wereld de juiste plek voor zijn kinderen te maken. Weg van de gangbare zekerheden, weg van de onaantastbaarheid waar veel publieke personen zich mee presenteren.

Hij kiest in zijn nieuwe programma voor openheid, om zijn publiek zijn gevoel te tonen en daarmee hun gevoel te raken. Eén op één. ,,Als je kijkt naar wat de mensen echt beweegt, zie je dat jij dat zelf bent. Jij beweegt de mensen. En ik, ik laat ze schudden", zo zegt hij in een aankondiging. ,,Als je wilt dat comedy een hart heeft en je laat schreeuwen van het lachen, dan is dit de show voor jou."

De voorstelling in Podium Boxtel begint vrijdag 23 oktober om 20.15 uur. Kaarten kosten 17,50 euro en zijn verkrijgbaar bij de vaste voorverkoopadressen: Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en drogisterij Bewust Beter (Liempde) en via www.podiumboxtel.nl.