meerdere tennisduels eindigen in driesetter

12 finales tijdens toernooi LTV Munsel

Op de banen van LTV Munsel aan De Voetboog in Boxtel vonden afgelopen weekend de finales plaats van het jaarlijkse Munsel Open 17+ Toernooi. Zondag 4 oktober werden twaalf tennisduels gespeeld.

Vanwege het gering aantal inschrijvingen gingen de dubbelduels in de categorieën 3 en 4 niet door. Deelnemers waren niet alleen lid van LTV Munsel, maar kwamen ook uit Liempde, Esch en Oirschot om deel te nemen aan het toernooi.

In de categorie Dames Dubbel 6 wonnen Edith Lourens en Angela van den Oetelaar in een spannende driesetter van Sjan Huijberts en Angelique Schüller. Waar het duo eerst nog tegen een achterstand aankeek, werd het duel uiteindelijk omgebogen tot winst: 6-7, 7-5 en 7-6.

SPANNENDE TIEBREAK

Wilbère Mosink en Edwin van de Wetering wonnen in de finale van de categorie Heren Dubbel 5 de eerste set vrij gemakkelijk met 6-1 van Gertjan Reijnders en Luuk van de Braak. Echter na een spannende tiebreak in de tweede set wonnen Reijnders en Van de Braak de derde set met 6-3 en waren zij één van de winnende duo's van het Munsel Open Toernooi.

Uitslagen Munsel Open 17+

HD5: Luuk v.d. Braak/Gertjan Reijnders; DD5: Kim v.d. Boomen/Linda v.d. Loo; GD5: Jelly Soet/Rob v. Eert; HD6: Stefan Buijssen/Jochem v.d. Laar; DD6: Edith Lourens/Angela v.d. Oetelaar; GD6: Pleuni Driessen/Niels Ossenblok; HD7: Haiko Sluiter/Remco Warmerdam; DD7: Racquel Huibers/Nathalie v. Leeuwen; GD7: Eugenie Rutten/Noud Versteden; HD8: Mari Huijberts/Cees den Ouden; DD8: Lonneke Brands/Ynske v. Esch; GD8: Janneke Sterks/Remco Driessen.

FOTO BOVEN: Alle tennissers die zich tijdens het Munsel Open 17+ Toernooi hebben gekwalificeerd voor de finale. (Foto: LTV Munsel).

boxtelse handbalsters verliezen eerste wedstrijd

Valse start zaalseizoen voor HCB '92

De Boxtelse handbalvrouwen van HCB '92 zijn het nieuwe zaalseizoen gestart met een nederlaag. In Eindhoven verloor het team met 14-9 van EHV. De scheidsrechter had een groot aandeel in deze eindstand.

In dit zaalseizoen zijn de poules opnieuw ingedeeld en ging HCB '92 naar EHV, een onbekende tegenstander. De eerste tien minuten werd er over en weer afgetast, de doelpogingen hadden nog geen resultaat. EHV opende de score met een afstandsschot en een worp vanuit de linkerhoek. De Boxtelse vrouwen vonden aansluiting toen Nonja van de Langenberg scoorde. HCB '92 speelde de wedstrijd met enkele invallers omdat een paar speelsters nog kampen met blessures. Er werden mooie combinatie gemaakt maar de Eindhovense goalie bleek in topvorm.

RODE KAART

EHV maakte een aantal overtredingen en uiteindelijk kon de scheidsrechter niet anders dan een penalty toekennen. Hèlen Berkelmans benutte deze mogelijkheid. De voorsprong van de tegenstander werd slechts voor korte tijd weggepoetst, enkele munten voor rust zette EHV een tandje bij en de ploeg wist Mary Swinkels nog driemaal te passeren. Een goede aanspeelbal van Karin van der Velden naar Susan van den Berg bracht de ruststand op 6-4.

In de tweede helft was de hoofdrol voor de scheidsrechter. Vrijwel direct gaf hij invalspeelster Karin van der Velden - na een doelpunt te hebben gemaakt - een tijdstraf van twee minuten. Omdat Van der Velden niet snel genoeg het veld uitliep kwamen daar nog twee minuten bij. Nadat de Boxtelse handbalster op de bank had plaatsgenomen trok de scheidsrechter een rode kaart en moest Van der Velden op de tribune plaatsnemen. Vier minuten lang stond HCB '92 met een speelster minder op het veld, EHV profiteerde hiervan en nam een voorsprong van vijf punten.

RUG RECHT

De Boxtelse vrouwen rechtten echter de rug in deze wedstrijd met tal van dubieuze beslissingen van de scheidsrechter. Ellen Persoons en Wendy Schoenmakers verkleinde de marge en Berkelmans wierp haar tweede penalty in het net. Met nog twee doelpunten achterstand en negen minuten op de klok kwam het vertrouwen terug. In de slotfase werden de Boxtelse speelsters alsnog overlopen. Op de penalty en twee tegenaanvallen van EVH had HCB '92 geen antwoord.

Zondag 11 oktober speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen Bedo uit Beek en Donk.