Jonne van de Meulengraaf scoort de 2-1 uit een strafcorner. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

liempdse hockeymannen winnen van de hopbel

HCL-vrouwen voeren ranglijst aan

Aan de reeks gewonnen wedstrijden van de Liempdse hockeysters kwam zondag nog geen einde. Ook Peel en Maas uit Panningen werd tijdens een thuisduel verslagen met 2-1. De vrouwenploeg van HCL is ongeslagen en staat fier bovenaan in de hockeycompetitie.

Na het eerste fluitsignaal ging Liempde scherp en aanvallend van start. Achterin was veel rust en de bal werd goed rond gespeeld. De voorhoede wist al snel druk te zetten, maar kwam nog niet tot scoren. Uiteindelijk was het tegenstander Peel en Maas die in de achtste minuut de score opende na een counter. Na dit tegendoelpunt wist Iris Diender vrij snel de gelijkmaker te scoren, op aangeven van Alina Bekkers.

In de tweede helft was er wederom veel balbezit voor HCL en er werden gevaarlijke kansen gecreëerd. Jonne van de Meulengraaf kreeg kans om uit te halen, dit resulteert in een strafcorner in plaats van een doelpunt. De keepster van Peel en Maas weet de inzet van de corner te keren.

De achterhoede behield de rust en door de bal rond te spelen, wist HCL ruimte te creëren en een strafcorner te forceren. Spits Lieke Schoenmakers wilde afronden, maar haar poging werd in eerste instantie gekeerd door de keepster. Van de Meulengraaf zette vervolgens via de rebound de 2-1 op het scorebord.

in eigen huis

Keepster Manon Wagner maakte vervolgens een counter van Peel en Maas onschadelijk en HCL pakte al gauw het spel weer op. Toch was het een aantal minuten later, wederom uit een counter, toch raak voor Peel en Maas: 2-2.

De Liempdse hockeysters gaven niet op en maakten in de slotfase nog een aantal aanvallen van de Limburgse tegenstander onschadelijk. Uiteindelijk werd Van de Meulengraaf bereikt, die de bal voor het doel wist te krijgen waar matchwinner Anneloes van den Hurk klaarstond om de bal het doel in te werken en zo de drie punten in eigen huis te houden. De vrouwen reizen zondag 11 oktober af naar Venray.

Ook de mannenploeg sloot het thuisduel tegen De Hopbel uit Schijndel winnend af. De wedstrijd eindigde in 2-1. Het team gaat zondag 11 oktober op bezoek in Oss en speelt om 15.45 uur.