Lange tafels met bierpullen en optredens van muziekkapellen, het past helemaal bij een Oktoberfest. In Lennisheuvel wordt het evenement jaarlijks gehouden.  (Foto: Peter de Koning).
Lange tafels met bierpullen en optredens van muziekkapellen, het past helemaal bij een Oktoberfest. In Lennisheuvel wordt het evenement jaarlijks gehouden. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Gezellig Oktoberfest bij Beyersland Kapel Lennisheuvel

Genieten van bier en bratwurst in Orion

Gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel was zaterdagavond gevuld met mensen gekleed in lederhosen of dirndls. Speciaal voor het Oktoberfest kwamen inwoners van het kerkdorp in passende kledij naar het gemeenschapshuis om te genieten van muziek, bier en bratwursten.

De Beyersland Kapel uit Lennisheuvel trapte de avond af gevolgd door de Kneuterkapel uit Nijnsel. Herman van Beers had de lachers op zijn hand met zijn formatie Die Sex Lustige Bub'n. Wie dacht de avond zittend te kunnen doorbrengen, kwam bedrogen uit. Bij het Tiroler Zumba, verzorgd door partycentre Denziz, werden alle bezoekers uitgenodigd mee te doen.

Het programma werd voorts gevuld door Toeter Thijs met een alpenhoorn en ook de optredens van Die Strikken Schwester en Toon van Krieken vielen in de smaak. De Boxtelse deejay Stijn sloot de avond af met toepasselijke muziek.

In Orion waren biertonnen te vinden waar de aanwezigen plaats konden nemen en ook op de tafels werden grote pullen bier geserveerd. Worst en zuurkool maakte de avond compleet, helemaal in de stijl van de befaamde bierfeesten in München die jaarlijks worden gehouden van de eerste zaterdag na 15 september tot en met de eerste zondag van oktober. Het Duitse Oktoberfest brengt jaarlijks miljoenen mensen op de been. Ook in Nederland zijn de feesten een ware trend. (Foto: Peter de Koning).