De feestelijke brunch trok zondagochtend 250 buurtbewoners naar Den Dries. (Foto: Peter de Koning).
De feestelijke brunch trok zondagochtend 250 buurtbewoners naar Den Dries. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

jubileum voor buurtvereniging keefheuvel

250 buurtgenoten brunchen samen

De ruim 550 leden van buurtvereniging Keefheuvel in Liempde vierden afgelopen weekend het veertigjarig bestaan. Het uitgebreide feestprogramma zorgde voor veel gezelligheid in de straten rond De Keefheuvel.

De in 1975 opgerichte buurtvereniging bestaat uit bewoners van Den Achterhof, Den Dorsberg, Den Dries, De Geerakkers, De Misse, De Werft, Dorpsstraat, Keefheuvel, Kerkakkers, De Knolschans, Kloosterhof, Pastoor Dobbeleijnstraat, Raadhuisplein, Smaldersestraat, Smidsepad, Vendelstraat, Vlasspreistraat en 't Vunderke. In totaal ruim 550 mensen die samen allerlei activiteiten organiseren. Het jubileum was aanleiding voor een uitgebreid feestweekend dat vrijdagavond van start ging met een dropping voor de jeugd. Ook aan de ouderen was gedacht; speciaal voor hen haalde tonpraoter Paul Saris herinneringen op aan de 25 jaar dat hij in de buurt woonde.

Het terrein rond Den Dries was 's middags het decor voor allerlei kinderactiviteiten zoals een poppenkastvoorstelling en ponyrijden. De kinderen werden getrakteerd op pannenkoeken. Ook het feest met muziek van deejay Ton trok veel publiek.

In de feesttent op Den Dries vond zondagochtend een brunch plaats. Ruim 250 Liempdenaren schoven aan en genoten van broodjes en allerlei soorten beleg. En natuurlijk was er ook gelegenheid om bij te kletsen. In de middag werd het programma afgesloten met een kanotocht en een jeu de fiets-toernooi waarbij tijdens een fietstocht een paar potjes jeu de boules werden gespeeld.


Herfstwandeling

De Natuurwerkgroep Liempde houdt zondag 11 oktober een herfstwandeling door de Kampina. Onder leiding van Anneke en Maarten van der Waaij gaat de tocht langs een viertal vennen en zijn allerlei watervogels te zien. Vertrek is om 09.00 uur bij café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat.