Burgemeester Mark Buijs opende zondag de Wereldwinkel. De zaak onderging een flinke metamorfose. (Foto: Peter de Koning).
Burgemeester Mark Buijs opende zondag de Wereldwinkel. De zaak onderging een flinke metamorfose. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Burgemeester opent pand na verbouwing

'Wereldwinkel: helemaal van deze tijd'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Wat begon met plannen om de muren te verven, mondde uit in een grote verbouwing. Maar nu is de Wereldwinkel aan de Rechterstraat 32 dan ook weer helemaal up to date. Al zeventien jaar maakt de Wereldwinkel deel uit van het Boxtelse winkelbestand en als het aan de medewerkers ligt, blijft het dat nog jaren.

Onder grote belangstelling werd de verbouwde Wereldwinkel zondag tijdens de Herfstfair geopend door burgemeester Mark Buijs. Vier weken geleden verkaste de zaak tijdelijk naar het pand van Arjen Witteveen waar de Mix Market regelmatig haar onderkomen heeft. En in die vier weken werd er volop geklust door vrijwilligers. ,,Het was een omvangrijk karwei", blikte voorzitter Marjo Spee terug. ,,Maar we hebben het met veel plezier gedaan."

TOEKOMST

Omdat de Wereldwinkel voornamelijk afhankelijk is van vrijwilligers en sponsors, was er weinig budget voor een grootscheepse verbouwing zoals die op het verlanglijstje stond. Spee: ,,We besloten om in ieder geval de muren een nieuw kleurtje te geven, maar zoals dat gaat met verbouwingen: de wensen werden steeds groter." Dankzij sponsors kon ook het plafond worden aangepakt, zijn er nieuwe kasten geplaatst en kwam er nieuwe verlichting.

Volgens Spee is de Wereldwinkel nu weer helemaal van deze tijd. ,,De uitstraling is strakker en moderner waardoor het pand groter lijkt. We zijn trots op het resultaat en klaar voor de toekomst."

Burgemeester Buijs meldde blij te zijn dat de Wereldwinkel al zoveel jaren in Boxtel gevestigd is. De winkel - die zich richt op het bevorderen van eerlijke handel - is volgens Buijs een aanwinst in het centrum. ,,De Wereldwinkel doet iets voor mensen die het minder goed hebben en zorgt ervoor dat mensen in derdewereldlanden een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Een prachtig doel."

De burgemeester blikte daarbij ook terug op de situatie in de wereld en het grote aantal vluchtelingen dat hun eigen land ontvlucht. ,,Het zijn mensen die in een ander land een beter leven hopen te krijgen en die vaak afkomstig zijn uit een oorlogssituatie. De Wereldwinkel draagt eraan bij dat in sommige derdewereldlanden de economische situatie een beetje beter wordt."

Met het doorknippen van een lint opende Buijs de verbouwde winkel. De bezoekers liepen enthousiast naar binnen en bewonderden de nieuwe inrichting én de vele spulletjes die er te koop zijn. In de Wereldwinkel kan winkelend publiek terecht voor boeken, kleding, cadeauartikelen en fair trade-producten.

FOTO LINKS: Burgemeester Mark Buijs opende zondag de Wereldwinkel. De zaak onderging een flinke metamorfose. (Foto: Peter de Koning).


Ton van Nimwegen directievoorzitter bij Rabobank

Ton van Nimwegen is deze week aangesteld als tijdelijke directievoorzitter bij Rabobank Hart van De Meierij.

Van Nimwegen bekleedde onder meer de functies van directievoorzitter, vice-voorzitter en directeur bedrijven van Rabobank Brazilië. Hij is sinds 2011 in dienst van de Rabogroep en heeft ruim twintig jaar ervaring als bankier. De komende maanden zal Van Nimwegen zich inzetten als interim directievoorzitter.