Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Nieuwe lekkernij in Boxtel

Jas krijgt koekje van eigen deeg

MARIËLLE WIJFFELAARS

Voor Jas de Keistamper kende zijn bezoek aan de Herfstfair twee grote verrassingen. De Boxtelse reus kreeg uit handen van burgemeester Mark Buijs het eerste horecaboekje waarin alle Boxtelse restaurants en eetcafés zijn opgenomen. Maar de grootste surprise was wel de presentatie van de nieuwste lokale lekkernij. Vernoemd naar de Boxtelse gigant...

Vergezeld van zijn Jas-band wandelde de reus zondag op zijn gemak de Boxtelse Markt op nadat burgemeester Buijs hem op de bekende wijze had geroepen. De gigant was onder de indruk van de vele Boxtelaren die zich voor café Markzicht hadden verzameld. ,,Naar mijn mening heeft dit café echt een prachtige naam", grinnikte Buijs, die net als eigenaar Van de Moosdijk Mark als voornaam heeft. ,,En ik vind het een eer dat ik het eerste horecaboekje, gemaakt door Beleef Boxtel, aan onze eigen Jas mag overhandigen." In het boekje zijn 43 Boxtelse horecazaken opgenomen.

Was de reus hier al van onder de indruk, het tweede deel van het programma bezorgde hem naar eigen zeggen 'een grote blos op zijn wangen'. Want er werd een nieuwe lekkernij onthuld. Het Jaskuukske werd gemaakt op initiatief van horeca-ondernemer Van de Moosdijk en bakker Gradjan Buss van de gelijknamige zaak in winkelcentrum Oosterhof. ,,Ik krijg er echt een kleur van", zei Jas. ,,Maar het zijn wel kleine kuukskes voor zo'n grote mens als ik." Buijs wist hem gerust te stellen: ,,Speciaal voor jou is het koekje ook te krijgen in een reuze-formaat." Grappend: ,,Eigenlijk krijg je nu een koekje van eigen deeg."

De reus blikte nog terug op de vele evenementen die de afgelopen maand plaatsvonden. ,,En dan zijn er onder de Boxtelaren nog mauwers die zeggen dat er in mijn Keistampersdorp nooit iets te doen is", meldde Jas. ,,Maar er is hier van alles te beleven en dat maakt mij trots." Zijn eigen koekje noemde de reus 'een grote eer'. ,,Ja burgemeester, met Gradjan en De Moos schiet je altijd in de roos." De twee ondernemers kregen als dank voor het initiatief een beeldje én een boek over reuzen. (Foto: Peter de Koning).