DVG-speler Daan Voets aan de bal. De ploeg verloor met 3-1 van Taxandria uit Oisterwijk. (Foto: DVG Liempde). Foto: Annelieke van der Linden

Liempdse voetballers doen zichzelf tekort tegen Taxandria

In de topper tegen Taxandria uit Oisterwijk had DVG een gelijkspel wel verdiend. Op basis van de kansenverhouding hadden de Liempdse voetballers ook kunnen winnen, maar Taxandria ging er met de winst vandoor. In Oisterwijk werd DVG met 3-1 verslagen.

DVG was gewaarschuwd voor de gevaarlijke voorhoede van Taxandria en begon direct druk te zetten. Het team creëerde hierdoor in de derde minuut al de eerste kans, maar Peter Versantvoort schoot rakelings langs het doel. Kort daarna was het wederom Versantvoort die een poging deed om de eerste goal te scoren; het schot ging nét over. Taxandria kwam de beginfase ongeschonden door en wist een eerste kans niet te benutten. Een tweetal vrije trappen van de Oisterwijkse club werd goed verwerkt door de Liempdse defensie. Kort daarna viel toch het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Na balverlies op het middenveld wist Taxandria de openingstreffer te maken.

niet adequaat

De Liempdenaren hadden een goede kans op de gelijkmaker toen Wilco Voets de bal onderschepte, het schot ging echter over het doel. Voor rust werd het nog 2-0 toen de defensie van DVG de bal niet adequaat genoeg wegwerkte. Keeper Sander van Eeuwijk werd voor de tweede keer geklopt.

In de tweede helft waren er wederom mogelijkheden genoeg om de aansluitingstreffer te maken. Het was opnieuw Voets die zich vrij speelde, maar de afronding wilde niet lukken. Taxandria loerde op de beslissende derde goal maar wist het doel niet te vinden. In de 80e minuut was DVG tóch doeltreffend. Een hoekschop werd door Voets opnieuw ingebracht en Sander van de Ven kopte de verdiende treffer binnen.

Met nog tien minuten te gaan was er genoeg tijd voor de gelijkmaker maar een misverstand in de Liempdse verdediging betekende de beslissing. Een vrije bal werd verkeerd beoordeeld waarna de aanvaller van Taxandria ongehinderd het winnende doelpunt op het scorebord kon zetten. Man van de wedstrijd was Mark van den Broek. Volgende week komt SCI op bezoek in Liempde.