Irene-speler Sven Vonk is in een kopduel verwikkeld met een van de spelers van SV Brandevoort. De thuisploeg uit Gemonde verloor in sportpark De Laat met 1-2. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

'degradatiekraker' tegen tongelre eindigt in nederlaag

Essche Boys blijft rode lantaarndrager

Na vier speelrondes wacht Essche Boys nog steeds op de eerste punten. In de vijfde speelronde trad de ploeg aan tegen het eveneens puntloze Tongelre. Het duel eindigde in een forse nederlaag voor Essche Boys: 6-3.

Essche Boys kreeg in de beginfase de eerste kansen, het was echter Tongelre dat na een kwartier keeper Bram Schoenmakers wist te kloppen. Kort daarop werd nalatigheid in de defensie van Essche Boys tot tweemaal toe afgestraft en stond het 3-0 voor Tongelre.

Na rust stond het vizier van Yannic van Gerven op scherp. Binnen een kwartier produceerde hij een fraaie hattrick. Tongelre wankelde en het was wachten op de 3-4. In de 65e minuut werd het echter 4-3 uit een penalty. Na een eigen doelpunt was het verzet van Essche Boys gebroken en liep de tegenstander uit naar 6-3.

Essche Boys staat op de laatste plaats en verloor van de huidige nummers 11, 12 en 13 in de competitie. Zondag speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen koploper Taxandria.

Brandevoort velt Irene in Gemonde

De voetballers van vijfdeklasser Irene uit Gemonde hebben zondag in eigen huis met 1-2 verloren van SV Brandevoort uit Helmond. De thuisploeg gaf een voorsprong uit handen.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op; beide ploegen probeerden de aanval te zoeken maar kregen vooralsnog geen grote kansen. Een corner werd door Teun van Esch in de 23e minuut doorgekopt en bij de tweede paal schoot Robert van der Heijden de bal in het net.

In de daaropvolgende aanval was het alweer gelijk. Caner Ozdemir soleerde door de Irene-defensie en met een bekeken stiftbal passeerde hij goalie Patrick van Osch. Net voor rust redde Van Osch prima op een kopbal, waardoor beide teams gingen rusten met een 1-1 stand.

Na rust was het wederom doelman Van Osch die een grote kans van SV Brandevoort onschadelijk maakte. In de 55e minuut kwamen de gasten toch op voorsprong. Een te korte terugspeelbal in de Gemondse defensie zorgde ervoor de Helmondse spitsen alleen op het doel af konden gaan: 1-2.

Irene zette alles op alles om alsnog een punt binnen te slepen en dwong verschillende kansen af. De thuisploeg verdiende beslist een punt, maar moest toezien hoe Brandevoort de drie punten pakte.

FOTO RECHTS: Sven Vonk is in een kopduel verwikkeld met een speler van Brandevoort. (Foto: Hans Verberk).

Irene 1 - SV Brandevoort 1        1-2

Irene 3 - RKVV Keldonk        1-0

Vorstenb. Boys 1 - Irene 35+ 1        2-1

SCMH 35+ 1 - Irene 35+ 2        0-0