COEN HERMANS STOPT PENALTY

Nonchalant ODC blij met punt bij Sparta '25

ODC speelde uit bij Sparta '25 in Beek en Donk één van zijn minste wedstrijden tot nu toe maar wist desondanks een punt mee naar huis te nemen. En dat was vooral te danken aan keeper Coen Hermans die een kwartier voor tijd een penalty stopte. Nadat de tricolores in de eerste helft op achterstand waren gekomen, bracht Remco Schellekens de stand vlak na de pauze weer in evenwicht waarna er niet meer werd gescoord.

Tegenstander Sparta '25 is de kampioen van de gelijke spelen in de tweede klasse H. De eerste vier wedstrijden van de competitie eindigden voor de ploeg in een remise. ODC moest het doen zonder spelmaker Rob Scholten die wegens een lichte blessure aan de kant bleef. Nadat doelman Hermans in de beginfase tot twee keer toe een afstandsschot onschadelijk had gemaakt, kreeg de thuisploeg in de 20e minuut vanaf links een corner te nemen. Daarbij was Ruud-Jan Happé beter bij de les dan de ODC-defensie waardoor hij ongehinderd de 1-0 kon binnentikken.

De Boxtelaren speelden in het restant van de eerste helft te nonchalant om Sparta' 25 in de problemen te brengen. Tekenend was dat bijna alle tweede ballen voor de thuisploeg waren. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf zorgde de ploeg van trainer Frank van den Berg voor doelgevaar aan de andere kant. Eerst trof Remco Schellekens het zijnet na een knappe individuele actie en even later schoot Bart Dammers de bal rakelings naast na een goed opgezette aanval.

OVER HET DOEL

Na de pauze werd ODC sterker. Dat leidde in de 54e minuut tot de gelijkmaker. Een verre uittrap van Hermans belandde achter de laatste linie van de tegenpartij waarna Schellekens slim de bal veroverde en over de ver voor zijn doel staande keeper Hicham Hilali in het net knalde.

Hierna golfde het spel op en neer. ODC kreeg in de persoon van Schellekens de kans om op voorsprong te komen, maar dit keer stuitte hij op Hilali. Aan de andere kant kreeg Sparta'25-topscorer Robert Engels de uitgelezen mogelijkheid om het net te vinden, maar hij kopte de bal recht in de handen van Hermans.

Een klein kwartier voor tijd struikelde een aanvaller van Sparta'25 over de voeten van Bas van der Pasch waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Joost Ankersmit ging namens de groen-witten achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd door de attente Hermans. Een paar minuten later kreeg ook ODC de mogelijkheid om de wedstrijd te winnen. Dammers knalde een vrije trap van dichtbij over het doel. Het bleef 1-1, een resultaat waar ODC gezien het wedstrijdverloop mee kon leven.

Door het gelijke spel staat ODC nu gedeeld achtste op de ranglijst met zes punten uit vijf wedstrijden. De ploeg speelt zondag 11 oktober thuis tegen Erp.

Joop's Ranking

Dit najaar start de dertiende editie van dartsevenement Joop's Ranking in café 't Geveltje. In vijf voorrondes van maximaal 32 spelers per ronde zullen de beste zestien spelers de finale spelen. Op 31 oktober, 28 november, 9 januari, 5 maart en 2 april worden de dartswedstrijden gespeeld. De finaledag is op 14 mei vanaf 19.00 uur. Het Inschrijven is mogelijk via sites.google.com/site/joopsranking.

Kim Otten

wint bakfiets
Albert Heijn

Supermarktbezoekers konden de voorbije twee weken deelnemen aan een actie van Olvarit, waarmee ze kans maakten op een bakfiets. Kim Otten kwam als winnaar uit de bus.

Na aankoop van een product van Olvarit kon iedereen de kassabon deponeren in een grote doos. Bedrijfsleider Ben Moen reikte dinsdag de bakfiets uit aan Kim Otten en haar dochter Guilia.