MEP JF2 speelden zaterdag tegen F-jes van MHC De Dommel uit Sint Michielsgestel. (Foto: Peter de Koning).
MEP JF2 speelden zaterdag tegen F-jes van MHC De Dommel uit Sint Michielsgestel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Jonge kinderen maken kennis met hockey

De Meppertjes: hockeyen voor de allerjongste jeugd

Eens in de drie weken betreden bij hockeyclub MEP de jongste Boxtelse hockeyers het veld. Kidsclub De Meppertjes is er voor kinderen tussen drie en vijf jaar en laat hen kennismaken met de teamsport.

Op speelse wijze leren De Meppertjes meer over hockey, de begeleiders maken hiervoor gebruik van allerlei spelvormen waarbij plezier, leren en samen spelen centraal staan. De kinderen leren basisvaardigheden waardoor ze op een veilige manier met en tegen andere teams kunnen spelen. Zodra een lid vijf jaar is, kan het doorstromen naar de officiële jonge jeugd van de hockeyvereniging: de Benjamins.


Marvel verdeelt

clubtitels jeugd

De junioren van atletiekvereniging Marvel in Boxtel hebben dit jaar tijdens enkele trainingsavonden in twee groepen (AB en CD) hun clubkampioenschappen gehouden. De zeskamp was een groot succes dankzij de bereidwillige medewerking van diverse juryleden en ouders.

Tijdens de clubkampioenschappen werden niet minder dan 98 persoonlijke records verbeterd. Opvallend was de prestatie van Luke van den Bosch, die tijdens het polsstok hoogspringen een twintig jaar oud record uit de boeken veegde. Hij kwam tot een hoogte van 2,80 meter in de categorie JJB.

Uitslagen

JJB: 1. Luke van den Bosch; 2. Mees Bleumink; 3. Milan van der Vleuten. MJB: 1. Annamaria Vorstenbosch; 2. Fenna van der Steen. JJC: 1. Luuk de Bruijn; 2. Haroun Farhani. MJC: 1. Myrthe Kouwenberg; 2. Julia Haentjes. JJD: 1. Tycho Chan; 2. Maarten van den Elshout; 3. Jasper Verberne. MJD: 1. Isa de Bruijn; 2. Maaike Lobbezoo; 3. Maud van der Vleuten.

Hier worden ze voorbereid om échte competitiewedstrijden te gaan spelen. De Meppertjes zijn officieel onderdeel van de Boxtelse hockeyclub.

Kinderen die tussen 3 en 5 jaar zijn én graag willen hockeyen, mogen een keer vrijblijvend meetrainen. Een eigen hockeystick is niet nodig. Meer informatie of aanmelden kan via e-mailadres meppertjes@gmail.com of kijk op www.mhcmep.nl. Zaterdag speelden MEP JF2 een wedstrijd tegen MHC De Dommel uit Sint-Michielsgestel. Ondanks de jeugdige leeftijd, werd er fanatiek gestreden.