Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

16 OKTOBER IN BIEB EN PETRUSSCHOOL

Kinderboekenbal draagt thema 'Raar maar waar'

Leerlingen uit de groepen 7 en 8 van Boxtelse basisscholen zijn vrijdag 16 oktober vanaf 19.00 uur welkom op het grote kinderboekenbal. Het feest draagt hetzelfde thema als de Kinderboekenweek: 'Raar maar waar'.

Het Kinderboekenbal vindt plaats in bibliotheek De Meierij en de Sint-Petrusschool aan de Burgakker in Boxtel. De Spelelier, De Maremak, De Sint-Petrusschool, De Hobbendonken, De Vorsenpoel, Prinses Amaliaschool en de Sint-Theresiaschool zorgen voor de organisatie van het festijn. Zij worden ondersteund door team en stagiaires van stichting Brede Scholen en Buurtsport Boxtel.

Kinderen van de deelnemende scholen die naar het Boekenbal willen komen, kunnen een kaartje kopen bij hun leerkracht voor drie euro. Hapjes en drankjes zijn bij de prijs inbegrepen. Tijdens het Boekenbal worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo kunnen kinderen deelnemen aan een 'raar of waar-quiz', een workshop 'rare hapjes' en een boekenlegger met 'optisch bedrog' knutselen. Bovendien worden diverse sportactiviteiten georganiseerd.

De festiviteiten worden afgesloten met de 'raar maar waar-dans'.

Ouders zijn vanaf 20.55 uur welkom, zodat ze bij de afsluiting van het Boekenbal aanwezig kunnen zijn.

FOTO ONDER: Vaste prik tijdens het Kinderboekenbal is een knutselactiviteit. Het grote feest voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 gaat vrijdag 17 oktober van start. (Foto: Peter de Koning).


Botsingen op Kapelweg en Oirschotseweg Boxtel

Bij eenzijdig ongeval op de Oirschotseweg in Boxtel is zaterdagochtend rond halfacht een auto van de weg geraakt en zwaar beschadigd tegen een boom tot stilstand gekomen. Een klein halfuur later botste een motorrijder en een automobiliste op de splitsing Kapelweg/Luissel. Het is aannemelijk dat de laaghangende zon de bestuurders in beide gevallen parten speelde.

De automobilist op de Oirschotseweg was aanspreekbaar en werd door de brandweer uit het wrak gehaald. Het ongeluk vond plaats op een recht stuk van de weg, tussen de Doreleijersweg en De Beeken.

buiten bewustzijn

Het ongeluk op Luissel vond plaats nabij de gemeentegrens van Haaren. De bestuurster van de auto leek buiten bewustzijn, de motorrijder werd ter plaatse door de politie ondervraagd over de toedracht. Net als zaterdagochtend, raakte ook in de nacht van zondag op maandag een auto van de rijbaan op de Oirschotseweg. Dat was rond kwart over drie. De 19-jarige bestuurder uit Oirschot is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Getuigen gezocht

Een van de abonnees van Brabants Centrum is donderdag 10 september rond 20.15 uur op zijn racefiets aangereden door een scooter- of motorrijder op de T-splitsing Redoutestraat/Molenwijkseweg in Boxtel. De scooter- of motorrijder verleende de fietser geen voorrang en reed door na de aanrijding. ,,Er zijn van deze aanrijding enkele getuigen, Graag zou ik met hen in contact komen", meldt de abonnee. Mensen die het ongeluk zagen gebeuren kunnen hun gegevens naar deze krant mailen: bc@brabantscentrum.nl. De redactie zal de contactgegevens doorsturen.

Afbeelding