Raadzaal op 8 oktober in teken van duurzaamheid

Wie wint de zesde Boxtelse duurzaamheidsprijs? Dat wordt donderdag 8 oktober duidelijk tijdens de bijeenkomst over duurzame ontwikkeling, georganiseerd door de werkgroep Lokale Agenda 21. Vanwege de komst van vluchtelingen op De Kleine Aarde is de bijeenkomst verplaatst naar de raadzaal in het gemeentehuis.

De avond start om 17.00 uur met een informeel samenzijn tijdens een eenvoudige maaltijd. Vervolgens wordt de avond om 18.00 uur geopend door Betsie van der Sloot, voorzitter van Lokale Agenda 21


en wethouder Peter van de Wiel. Vervolgens krijgen lokale groepen die actief zijn op het gebied van duurzaamheid de gelegenheid om kort te vertellen wat ze doen. De heer Frencken van de organisatie Duurzaam Best geeft een lezing over duurzaam bouwen. Vervolgens vindt een kleine discussie tussen bezoekers plaats over een thema.

geldprijs

Gastspreker Joost Barendrecht, werkzaam bij het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid geeft om 20.00 uur nog een lezing, waarna om 20.30 uur de zesde Boxtelse duurzaamheidsprijs wordt uitgereikt. De winnaar krijgt een geldbedrag dat moet worden besteed in de duurzame sfeer. Mensen die willen deelnemen aan de maaltijd of een korte presentatie willen houden, kunnen een e-mail sturen naar Johan van den Biggelaar: jbi@boxtel.nl.


Peuters in het Wild

op De Kleine Aarde

Op het terrein van De Kleine Aarde kunnen peuters vanaf 7 oktober elke woensdag op pad. Tijdens Peuters in het Wild gaan de kinderen onder begeleiding van Marion de Cocq en Carin Silvertand én hun (groot)ouders spelen, ravotten en beestjes zoeken.

De twee initiatiefneemsters werken samen met Dierenclub Boxtel. De activiteiten vinden elke woensdag plaats van 09.30 tot 11.00 uur. De Kleine Aarde is volgens het duo een ideale plek om peuters kennis te laten maken met de natuur. Aanmelden: info@natuurpret.nl.