BESTEMMINGSPLAN CENTRUM WIJZIGT IN 2016

Boxtel buigt zich over
verhuissubsidie winkels

Over twee weken hoopt het college van B. en W. een besluit te nemen over zogeheten verhuissubsidies voor ondernemers aan de rand van het centrum. Dat meldde wethouder Eric van den Broek dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering op vragen van de CDA-fractie.

In een poging om winkels meer te centreren in het zogeheten kernwinkelgebied rondom Markt en Rechterstraat, probeert de gemeente Boxtel ondernemers over te halen te verhuizen vanuit zogeheten aanloopstraten als Stationsstraat, Molenstraat en Breukelsestraat. Door ondernemers een bijdrage te verstrekken in de verhuis- en herinrichtingskosten zouden zij makkelijker over de streep zijn te trekken, zo is de verwachting. Dergelijke financiële bijdragen werden eerder al met succes verstrekt om winkels te verplaatsen naar de Croonpassage.

Oppositiepartij CDA-fractie stelde in juni al vragen over eventuele verhuissubsidies voor winkeliers en raadslid Vera Brouns informeerde dinsdag naar de stand van zaken. ,,Er zijn beloften gedaan aan ondernemers en die willen wel eens horen hoe het nu verder gaat", betoogde Wethouder Van den Broek meldde dat hij verwacht dat dinsdag 13 oktober een ambtelijk voorstel hierover wordt besproken in de wekelijkse vergadering van B. en W. Een voorstel voor wijziging van het bestemmingsplan Centrum die het mogelijk moet maken om makkelijker een leegstand winkelpand om te vormen tot een woonhuis of kantoor, wordt niet eerder dan in het voorjaar van 2016 verwacht, antwoordde Van den Broek op de CDA-vragen van het CDA.

BIBLIOTHEEK

Namens de fractie van Balans, óók uit de oppositie, haakte raadslid Mariëlle van Alphen hierop aan en vroeg naar de stand van zaken rond de verhuisplannen van bibliotheek De Meierij. Die wil het huidige pand van de gemeente aan de Burgakker verruilen voor een leegstaande winkel. De wethouder meldde dat de bibliotheek hiervoor meer tijd nodig heeft.