De eerste editie van het Wijnfestijn mocht zich op veel belangstelling verheugen. Op het pleintje in de Croonpassage konden bezoekers diverse soorten wijn proeven, maar ook allerlei lekkere hapjes. (Foto: Gerard Schalkx).
De eerste editie van het Wijnfestijn mocht zich op veel belangstelling verheugen. Op het pleintje in de Croonpassage konden bezoekers diverse soorten wijn proeven, maar ook allerlei lekkere hapjes. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

DRUKTE OP EERSTE EDITIE

Wijnfestijn slaat
aan in zonnige
Croonpassage

HENK VAN WEERT

De eerste editie van het Wijnfestijn op het pleintje van de Croonpassage is uitgelopen op een gezellig en vooral ook smakelijk evenement. De locatie was een schot in de roos, evenals de formule. Proeven van dertig verschillende soorten wijn én smakelijke hapjes, daar zeg je geen nee tegen. Zeker niet, als ook nog eens een heerlijk najaarszonnetje op je bol schijnt en er door het Dommeltheater toch veel te beleven valt...

Gonny Vortman kwam met haar dochters Erica en Mariëlle naar het Wijnfestijn. ,,Ik ben van huis uit weliswaar niet zo'n wijndrinker, maar het is mooi weer en dan is het leuk om even in het dorp te verblijven." Grinnikend vervolgt ze: ,,Bovendien, manlief is met wat vrienden uit logeren bij zijn zus in Beieren. Dus je weet wel waar die nu vertoeft: inderdaad op de Oktoberfesten in München..."

GEEN KENNER

De opzet van het Wijnfestijn vindt Gonny geslaagd. ,,Persoonlijk zou ik het leuk vinden als je van nóg meer hapjes zou kunnen proeven. Net als in het voorjaar tijdens de Proeftuin bij SintLucas. Maar ja, dit is natuurlijk een andere formule." Gonny heeft zichzelf een zoete rosé in laten schenken. Lachend: ,,Ik ben zoals gezegd geen wijnkenner, maar mijn dochters brengen me op m'n oude dag op het 'slechte pad'. Ook Erica is te spreken over het Wijnfestijn. ,,Ik mis alleen de prosecco, dat is jammer. Er is wel andere mousserende wijn, maar toch..."

Het Wijnfestijn is een initiatief van restaurant En Garde! (Markt), speciaalzaak Proef! Culinair (Molenstraat) en lunchroom Brownies & Downies (Croonpassage). Naast de wijnen konden bezoekers oesters proeven, exclusieve vleeswaren en uiteenlopende kazen. De wijnen konden ter plekke ook worden besteld.