Cafébaas Mark van de Moosdijk en bakker Gradjan Buss lanceren een nieuwe Boxtelse lekkernij. Het Jaskuukske wordt zondag 4 oktober tijdens de Herfstfair ten doop gehouden door de naamgever: reus Jas de Keistamper. (Foto: Henk van Weert).
Cafébaas Mark van de Moosdijk en bakker Gradjan Buss lanceren een nieuwe Boxtelse lekkernij. Het Jaskuukske wordt zondag 4 oktober tijdens de Herfstfair ten doop gehouden door de naamgever: reus Jas de Keistamper. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

LANCERING VAN EEN NIEUW BOXTELS KOEKJE OP DE HERSTFAIR

Jaskuukske: lekkernij bij kopje koffie

Boxtel krijgt er een noviteit bij, iets lekkers voor bij de koffie of thee. Het Jaskuukske, bedacht door bakker Gradjan Buss en kastelein Mark van de Moosdijk van café Markzicht, wordt zondag 4 oktober tijdens de Herfstfair op de Markt om 14.00 uur gepresenteerd. Natuurlijk in het bijzijn van de naamgever: reus Jas de Keistamper.

Tijdens een praatje op het terras voor café Markzicht kwamen uitbater Van de Moosdijk en bakker Buss gezamenlijk tot de conclusie dat een kopje koffie of thee in Boxtel een lokale lekkernij mist. In vroeger dagen werden op gezette tijden nog wel eens 'moppen' gebakken, maar daar is de laatste jaren de klad in gekomen. ,,Het Jaskuukske is vanaf zondag het hele jaar door te koop", vertelt de bakker in winkelcentrum Oosterhof. Daar was Buss dinsdag samen met de kastelein volop aan het bakken. Ook Paul Hermans, een van de vrijwilligers achter Jas de Keistamper, stak de helpende hand toe en stanste het uitgerolde deeg uit met een speciaal vervaardigde mal. Over de ingrediënten van het Jaskuukske willen de bakker en de kastelein niets kwijt. ,,Het lijkt een beetje op een roomboterkoekje, maar dan zonder roomboter", lacht Buss geheimzinnig.

Op pagina 21 en 25 ruim aandacht voor de Herfstfair én voor kunstroute De Rode Draad die gelijktijdig wordt gehouden.