Bij Junior Kinderkleding aan de Croonpassage die komend weekeinde het tienjarig bestaan viert, ondergingen deelnemers aan het Showevent een schoonheidsbehandeling. (Foto: Gerard Schalkx).
Bij Junior Kinderkleding aan de Croonpassage die komend weekeinde het tienjarig bestaan viert, ondergingen deelnemers aan het Showevent een schoonheidsbehandeling. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

SAMENWERKINGSPROJECT CENTRUMWINKELIERS SLAAT AAN

Shopevent zorgt voor gezellig sfeertje

ANNEKE VORSTENBOSCH

Stijlvolle zwarte en roze ballonnen aan de deur en een rode loper voor de zaak. Het kenmerk van deelnemende ondernemers aan het Shopevent dat afgelopen zaterdag voor het eerst plaatsvond. Ruim vijftig vrouwen genoten in kleine groepjes van een verzorgde winkeldag ín het eigen Boxtel. Zoals je in een grote winkelstad eigenlijk gewoon vindt.

De deelnemers genoten overduidelijk van het winkelen in Boxtel. Herkenbaar aan een shop-plattegrond in de hand mét daarop een speciaal ontworpen logo van de Boxtels skyline, struinden zij enthousiast door het centrum. Terrasjes werden afgewisseld met het passen van kleding en liefhebbers lieten hun haar in de krul zetten, kregen kleuradvies of ondergingen een manicure tijdens één van de vele gevarieerde workshops.

Daarnaast genoten de dames van een chocolade- en een bierproeverij. Ook was er een workshop over diverse stoffen/materialen en werden Tarotkaarten gelegd. Bij de lunch werden de deelnemers als verrassing getrakteerd op een professionele fotoshoot en tijdens de afsluitende borrel werden mooie prijzen verloot.
Laura van den Broek liet zich verrassen door het Shopevent. Samen met haar moeder, schoonmoeder en een vriendin genoot ook zij van de Boxtelse winkeldag. ,,Ja, we hebben alle deelnemende winkels bezocht, en daarbij de plattegrond mooi gevolgd. Het is leuk dat je voor workshops bent ingepland maar het is ook fijn dat het schema enigszins flexibel is. Als verrassing kregen we vanmiddag een fotoshoot aangeboden, dat vond ik heel leuk", vertelde Laura enthousiast. Desgevraagd heeft ze een tip voor een eventuele volgende editie: ,,Misschien is het leuk om de deelnemers de volgende keer zelf aan te laten geven welke workshops hen aanspreekt. Een top 3 of zo, zodat de organisatie daar rekening mee kan houden met het plannen."

POLIJSTEN

Goudsmid Monique Lammers heeft haar juwelierszaak aan de Rozemarijnstraat en vertelde enthousiast dat ze veel sieraden heeft gepolijst. Ze was één van de elf deelnemende detaillisten en een gratis schoonmaakbeurt voor meegebrachte sieraden gold als speciale actie. Daarnaast maakte het winkelpubliek bij de juwelier kans op een sieradenset door goed te raden hoeveel stenen een tentoongestelde collier bevat. ,,Ja we moeten dit echt vaker doen. Ik hoorde van deelnemers dat ze niet alles hebben kunnen zien. Mensen ervaren vandaag hoeveel Boxtel te bieden heeft op winkelgebied."
Het Shopevent werd georganiseerd door Inge van Hout (Tafel 25), Hilde van Uden (3-Trend) en initiatiefneemster Diana van den Borne (Filipe Mode). Ook zij zijn enthousiast over het verloop van de dag. ,,Het aantal deelnemers is boven verwachting en de reacties van de dames zijn erg goed. Mensen vinden het leuk dat ze nou eens in hun eigen dorp een dagvullend winkelprogramma hebben", vertelde Van Uden terwijl ze prosecco regelde voor de winkelende dames bij 3-Trend. Midden in de kledingzaak stond een tafel waar diverse beauty-workshops werden verzorgd door Tiga Beauty en Spa.

Ook Van den Borne blikt op een goed evenement terug: ,,Zowel de winkeliers als de deelnemers waren erg enthousiast. De dames waren verrast dat je dit allemaal voor 25 euro kunt krijgen. Dit mede dankzij dat de betrokken horecagelegenheden er echt iets leuks van hadden gemaakt."

REURING IN HET DORP

Ter afsluiting van de dag stond een borrel bij Tafel 25 op het programma waar mooie producten en waardebonnen van Boxtelse ondernemers werden verloot. Eerder die dag verzorgde Beaumien daar een beautyworkshop. Vanachter de toonbank bekeek Van Hout de binnen schuifelende dames. ,,Ik merk dat ze het heel leuk vinden. Vanochtend bij de koffie was de sfeer meteen al gezellig." Ook zorgde het evenement voor reuring in het dorp. ,,Mensen vragen ons wat er vandaag toch te doen is in Boxtel." Deze maand evalueert het drietal het evenement. Zeker is dat dan ook over een mogelijk vervolg wordt gesproken.

FOTO BOVEN: Bij Junior Kinderkleding aan de Croonpassage die komend weekeinde het tienjarig bestaan viert, ondergingen deelnemers aan het Showevent een schoonheidsbehandeling. (Foto: Gerard Schalkx).


'Vandaag Kookt...'

De Amsterdamse blues- en rockzanger Woody - bekend van Woody and the Sidemen - is zondag 4 oktober vanaf 15.30 uur te zien en te horen in cultureel restaurant 'Vandaag Kookt...' aan het Stationsplein. Onder het motto Vandaag Speelt... staat op zondagmiddagen een aantal gratis toegankelijke optredens van bekende en minder bekende artiesten op het programma. Bij mooi weer speelt Woody op het terras.