Junior Kinderkleding viert tienjarig bestaan in Boxtel

In april vierden Daniëlle en Alexander Pennings al een feestje toen ze Junior Kinderkleding heropenden aan de Croonpassage in hartje Boxtel. Krap een half jaar later is het opnieuw feest omdat het tienjarig bestaan van de winkel wordt gevierd en klanten kunnen meeprofiteren met leuke acties en kortingen en natuurlijk festiviteiten voor de jonge bezoekers.

De verhuizing naar de Croonpassage ziet het ondernemersechtpaar als een prima stap in de verdere ontwikkeling van Junior Kinderkleding. ,,We zitten nu echt centraal en vinden prima aansluiting bij de andere ondernemers die hier werkzaam zijn", vertelt Daniëlle. ,,Leuk is dat we graag samen dingen oppakken, zoals het inrichten van een etalage van een leegstaand pand aan de Markt. Elke winkelier in de Croonpassage gaat een stukje etalage inrichten om zo meer publiek naar deze winkelstraat te lokken."

De viering van het tweede lustrum gaat komend weekeinde gepaard met allerlei consumentenacties, zoals kortingen op een groot deel van het assortiment. Morgen, vrijdag 2 oktober kunnen klanten er terecht voor een mini make-over, die wordt verzorgd door Noortje van Blèzi Cosmetics.

BOTSAUTOOTJE

Zaterdag 3 en koopzondag 4 oktober zijn er traktaties voor de jeugd. ,,We hebben een paar leuke potten gekocht die we vullen met snoepjes en cakejes. Natuurlijk gaan we onze winkel extra feestelijk aankleden en verder wordt onder betalende klanten een lekkere taart verloot", aldus Alexander. ,,Kinderen kunnen zaterdag kiezen voor een glittertattoo die worden aangebracht door Elsa die iedereen wel kent uit 'Frozen'. Zondag tijdens de Herfstfair zetten we een springkussen in de Croonpassage."

De blikvanger bij Junior Kinderkleding is - naast de allernieuwste kindermode - natuurlijk het botsautootje dat prominent op de winkelvloer staat te glimmen. Het karretje stamt uit 1964. ,,Een klassieker die het nog steeds doet", lacht Alexander. ,,Ik denk dat het bankje in deze botsauto altijd bezet is. Echt álle kinderen die hier binnenkomen, willen er even inzitten."


Natuurmomenten

op excursie in

de Dommelbimd

Het natuurproject Dommelbimd blijft in de schijnwerpers staan. Deze week ontving het bestuur een delegatie van de vereniging Natuurmonumenten, die door bestuurslid Toine Cooijmans werd rondgeleid.

De groep van Natuurmonumenten stond onder leiding van voorzitter Hans Wijers, oud-minister van Economische Zaken en voormalig topman van Akzo-Nobel. Wijers gold vorig jaar volgens NRC Handelsblad als de meest invloedrijke man van Nederland. Volgens Cooijmans had het bestuur van Natuurmonumenten een vergaderdag over burgerinitiatieven in de natuur en was gekozen voor een excursie in Boxtel.

Tijdens de excursie heeft Cooijmans laten zien hoe in de Dommelbimd wordt gewerkt en hoe crowdfunding heeft kunnen leiden tot aankoop van het terrein. Na de rondleiding werd de vergadering van Natuurmonumenten voortgezet in de ridderzaal van kasteel Stapelen.