Politieagent Harold Keeren (links) instrueert enkele deelnemers die in het Mobile Media Lab van de Nationale Politie een digitale enquête invullen op de Boxtel Oost Dag. (Foto: Marc Cleutjens).
Politieagent Harold Keeren (links) instrueert enkele deelnemers die in het Mobile Media Lab van de Nationale Politie een digitale enquête invullen op de Boxtel Oost Dag. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

'MOBILE MEDIA LAB' PUBLIEKSTREKKER OP BOXTEL OOST DAG

Politie wil meer burgerparticipatie

MARC CLEUTJENS

,,Meedoen aan een enquête over de politie? Ik moet er niet aan denken. Ga boeven vangen!" Niet alle bezoekers van de Boxtel Oost Dag zijn even enthousiast als ze door een van de wijkagenten worden uitgenodigd om de politietrailer te betreden en mee te doen aan een digitale ondervraging. Toch blijkt meedoen in het Mobile Media Lab interessant en kan het bovendien een presentje opleveren...

,,We nodigen burgers vandaag uit te laten weten wat ze vinden van de politie in het algemeen, maar ook van de dienstverlening in Boxtel", vertelt wijkagent Harold Keeren. Met collega Ad Cleijsen bemant hij de trailer waarin een tiental laptops staat en vragen beantwoord kunnen worden over het politiewerk in de buurt. ,,We zijn benieuwd of mensen bereid zijn zich in te zetten voor hun buurt of wijk. Ook de politie vindt burgerparticipatie heel belangrijk en daarvoor hebben we veel contacten nodig. Op een dag als vandaag kunnen we heel veel mensen ontmoeten en is het fijn om in contact te komen met burgers. Niet alleen uit de wijk Oost, maar uit héél Boxtel."

Keeren geeft aan dat het niet alleen om burgerparticipatie gaat. ,,We willen van alles weten. Ook wat mensen er van vinden als politieagenten lange haren of een tattoo hebben." Jonge deelnemers werden verrast met leuke hebbedingetjes, zoals pennen, puzzels, frisbees en kleurplaten.