Liempdse buurtvereniging pakt uit met feestweekend

Buurtvereniging Keefheuvel in Liempde heeft vanaf morgen, vrijdag 2 oktober een feestweekend op het programma staan. Aanleiding voor de vele festiviteiten is het veertigjarig bestaan van de vereniging die op 20 februari 1975 werd opgericht.

Ruim 550 leden uit de straten Den Achterhof, Den Dorsberg, Den Dries, De Geerakkers, De Misse, De Werft, Dorpsstraat, Keefheuvel, Kerkakkers, De Knolschans, Kloosterhof, Pastoor Dobbeleijnstraat, Raadhuisplein, Smaldersestraat, Smidsepad, Vendelstraat, Vlasspreistraat en 't Vunderke zijn aangesloten bij de vereniging die maandelijks allerlei activiteiten organiseert.

Het terrein rond Den Dries vormt het decor voor het feestprogramma. Vrijdagavond is er een dropping voor de jeugd, zaterdagochtend is er voor de vijftigplussers tonpraoten. In de middag kunnen kinderen ponyrijden, schminken en een poppenkastvoorstelling bekijken. Zaterdagavond wordt een foute party gehouden en op zondagochtend staat een grote brunch gepland waar ruim 250 mensen aanschuiven. Met een kano- en fietstocht wordt het weekend afgesloten. Meer informatie: www.keefheuvel.nl.


Ploegers vindt prins! Wie is het?

Het is prinsenvereniging De Ploegers ook dit jaar weer gelukt een geschikte kandidaat te vinden om Ploegersland tijdens het carnavalsseizoen 2015-2016 aan te voeren. Zaterdag 24 oktober wordt in het nieuwe Ploegerspaleis Hof van Liempde bekend gemaakt wie de nieuwe leutvorst is.

In zijn speurtocht naar de nieuwe koldervorst heeft de 'geheimcommissie' van de prinsenvereniging gebruik gemaakt van de vele namen die de Liempdse bevolking ingezonden heeft. Tot 24 oktober geeft deze commissie wekelijks tips die stukje bij beetje de identiteit van de prins onthullen. Wie denkt te weten wie de nieuwe prins wordt, kan de naam doorgeven en maakt kans op twee kaartjes voor de zittingsavonden en een exclusieve ontmoeting met prins en adjudant.

Tiƫsto, Armin van Buuren, Hardwell; misschien zeggen deze namen iets. Juist ja: alle drie wereldberoemde deejays uit Nederland die overal waar ze optreden volle stadions trekken. Wat heeft dat met de nieuwe prins te maken? Nou, een oude hobby van hem is plaatjes draaien en als hij daar serieus in was 'doorgedraaid', zou hij ook wel eens een ster kunnen zijn geweest. Gelukkig voor Ploegersland heeft hij andere keuzes gemaakt, maar het zou zomaar kunnen dat hij met carnaval achter de knoppen van de discotheek gaat staan.

Wie denkt te weten wie de nieuwe prins wordt, kan reageren via e-mail: redactie@ploegers.nl.


Linedance in De Schuif

The Rodeo Dancers houden zondag 4 oktober van 13.30 tot 17.30 uur een linedance-middag in zaal De Schuif aan de Dorpstraat. Deejay Arthur verzorgt de muziek. De entree bedraagt 2,50 euro. Meer informatie: www.rodeodancers.nl.