Gezellig een praatje maken met buurtgenoten en ondertussen werken aan een schilderij. Dat kon tijdens de eerste high tea van de projectgroep WoonWijs. (Foto: Peter de Koning).
Gezellig een praatje maken met buurtgenoten en ondertussen werken aan een schilderij. Dat kon tijdens de eerste high tea van de projectgroep WoonWijs. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

'WOONWIJS' STRIJDT TEGEN EENZAAMHEID IN BOXTEL

High tea als bindmiddel in de buurt

Het is een drukte van belang in de 'opkamer' van de Kinderboerderij. Meer dan 25 buurtgenoten uit de wijk Oost ontmoeten elkaar en genieten van een high tea. Onder het motto Buurten in de Buurt organiseert de projectgroep WoonWijs op verschillende plaatsen in Boxtel laagdrempelige bijeenkomsten voor bewoners. Onder meer ter voorkoming van eenzaamheid.

Deelnemers worden getrakteerd op lekkere zoete én warme hapjes, geheel in de stijl van een Engelse high tea. De bezoekers worden gastvrij ontvangen door projectgroepleden en de vertegenwoordigers van de netwerkpartners van WoonWijs. Daarin werken organisaties samen die de belangen behartigen van ouderen.

Lia Jansen woont sinds 2012 in Boxtel en benut verschillende mogelijkheden om mensen te leren kennen. Daarom is ze ook bij deze bijeenkomst. ,,Het is belangrijk om mensen in je buurt te kennen om iets voor elkaar te kunnen betekenen als het nodig is. We worden immers allemaal ouder", verklaart Jansen, die intussen met plezier aan het schilderen is.

Ook Eline Hermans is aangeschoven aan de tafel waar onder leiding van Marianne Delmee geschilderd wordt. ,,Ik vind het belangrijk om met buurtgenoten raakvlakken te delen. We worden allemaal ouder en het is fijn om de verliezen die daarbij horen, met anderen te bespreken", meent Hermans. ,,Daarvoor moet je een netwerk opbouwen en daar helpt zo'n middag zeker bij."

Kees en Henriëtte Berendsen kletsen gezellig met tafelgenoten en genieten van de gezelligheid. Morgen, vrijdag 2 oktober en woensdag 7 oktober volgens nog high tea-bijeenkomsten in respectievelijk De Kloosterhof te Liempde en lunchroom De Deugniet aan de Rechterstraat in Boxtel.

Ineke Matheeuwsen, ouderenwerker van ContourdeTwern, is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 65 58 99.

FOTO BOVEN: Gezellig een praatje maken met buurtgenoten en ondertussen werken aan een schilderij. Dat kon tijdens de eerste high tea die projectgroep WoonWijs donderdag hield in de Kinderboerderij aan het Apollopad. (Foto: Peter de Koning).


DRIE ZZP'ERS IN WINKEL RECHTERSTRAAT

Amb8: meubels en kunst op Herfstfair

Interieurbouwer Ivo Maaskant, ontwerper Joris Cijffers en meubelbewerker Marc de Laat tonen hun producten komende zondag tijdens de Herfstfair. Zij doen dat in het winkelpand Rechterstraat 60, waar voorheen Snelders Thuiskantoor gevestigd was.

Maaskant, Cijffers en De Laat zijn zelfstandige ondernemers die zich samen presenteren onder de naam Amb8. Achter de winkel aan de Rechterstraat werken zij al enige tijd samen in een werkplaats. De Herfstfair van komende zondag vinden zij een mooi moment om voor het eerst op die locatie naar buiten te treden en Boxtel te laten zien wat ze kunnen. Het winkelpand heeft een opvallende etalage, breed en erg diep. ,,Vanaf nu gaan we die elke maand anders inrichten", vertelt Ivo. ,,Het wordt een echte blikvanger, waarschijnlijk rond een telkens wisselend thema. Zo willen we voorbijgangers verrassen en nieuwsgierig maken. En wie meer wil weten, is welkom in onze werkplaats achter de winkelruimte. Als wij er zijn, is de deur altijd open."

Goudsmid Eline de Visser uit Boxtel is komende zondag met een selectie uit haar werk te gast in het winkelpand. Zij maakt rouwsieraden en heel persoonlijke werken waarin ze oude sieraden verwerkt. Ook toont ze kleine textiele werken waarin sieraden bewaard kunnen worden. Erlinde Boersma uit Den Bosch is eveneens present. Zij toont figuratieve keramische werken en bijzondere mixmediatechnieken achter plexiglas. Met stadgenoot Guido van Ophoven vormt ze het kunstenaarsduo B en O. Samen presenteren ze zondag een selectie beelden.

BBO Volley

Uitslagen dinsdag 29 september

EERSTE KLASSE

2e Glas: DaNie - Discovloerboxtel        3-0

Rabou - Vanderlande        3-0

Xieoe/Leermakers - Fassbender auto's        3-0

FAC Hypotheken - Burned Volleybal        3-0

TWEEDE KLASSE

Fireballs - Van Olphen        3-0

Dinercafé Knus - NulVier        0-3

The Brain Quizzen - Arie's        3-0

Oude Ballen - Van Oirschot        2-1

DERDE KLASSE

Swinta - Als Voorheen        1-2

Hart van Boxtel - Brabant Sports        2-1

Gemeente Boxtel - Unlimited        0-3

HashtagMedia - Baril Coatings        3-0

VIERDE KLASSE

Arteway - Magic X        3-0

Consense of Solartricity - Bonyxblok        3-0

Becoloth - Le Temps Perdu        3-0

Clic Visuals - Effe Tikke        0-3

Programma dinsdag 6 oktober

EERSTE KLASSE

Rabou - Discovloerboxtel        19.30

Xieoe/Leermakers - Vanderlande        20.30

FAC Hypotheken - Meubelidee        21.30

Fassbender auto's - Burned Volleybal        22.30

TWEEDE KLASSE

Dinercafé Knus - Van Olphen        19.30

The Brain Quizzen - NulVier        20.30

Oude Ballen - Hoppenbrouwers        21.30

Arie's - Van Oirschot RVS        22.30

DERDE KLASSE

Baril Coatings - Gemeente Boxtel        19.30

HashtagMedia - Brabant Sports        20.30

Hart van Boxtel - Als Voorheen        21.30

VC Swinta - Unlimited        22.30

VIERDE KLASSE

Solartricity - Magic X        19.30

Becoloth - Bonyxblok        20.30

Clic Visuals Reclame - De Braken         21.30

Le Temps Perdu - Effe Tikke        22.30

Zaalwacht

Solartriciy        opbouwen 19.25

Le Temps Peru        afbreken 23.25