De slagvrouw is Colette Wind, tijdens het toernooi uitkomend voor de Toquies.
De slagvrouw is Colette Wind, tijdens het toernooi uitkomend voor de Toquies. Foto: Hans Verberk

26e editie recreantentoernooi Ducks groot succes

23 teams uit hele land op velden Ducks

Honk- en softbalvereniging Ducks organiseerde afgelopen weekend de 26e editie van het jaarlijkse recreantentoernooi. Liefst 23 teams uit heel Nederland kwamen in actie op de velden van het Boxtelse sportpark Den Wielakker. Tijdens het toernooi is meedoen belangrijker dan winnen; de gezellige sfeer stond dan ook centraal.

Het softbalevenement kan jaarlijks rekenen op een aantal trouwe deelnemers. Zo doet het Wereldteam uit Rotterdam al jaren mee en ook De Vrijbuiters uit Dronten zijn altijd van de partij. Eerst met één team en inmiddels zelfs met drie ploegen. Ook Ducks zelf was als vanouds met meerdere teams aanwezig. De deelnemende ploegen zijn echte recreantenteams, maar ook gelegenheidsploegen bestaande uit vriendengroepen of families.

Vrijwilligers zorgden er vrijdagochtend voor dat zes speelvelden werden uitgelegd waarbij ook het naastgelegen rugbyveld mocht worden gebruikt. In de loop van de dag arriveerden de teams en werden langs de velden tenten en caravans geïnstalleerd.

VOLOP ZON

Zaterdag werd om 10.00 uur het startschot gegeven voor de wedstrijden die in drie poules werden gespeeld. De dag werd afgesloten met een feestavond voor de deelnemers, leden van Ducks en hun familieleden.

Zondag werden de wedstrijden hervat en vond tevens de prijsuitreiking plaats. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers, ondersteuning van de rugbyclub en de Boxtelse EHBO én natuurlijk het mooie najaarsweer kan Ducks terugkijken op een geslaagd toernooi.

De seniorenteams van honk- en softbalvereniging Ducks kwamen dit weekend niet in actie. De pupillen en junioren speelden wel wedstrijden. Hieronder volgen de uitslagen en het programma voor zaterdag 3 en zondag 4 oktober.

Uitslagen zaterdag 26 september

Pup. softbal: Jeka - Ducks        11-8

Junioren: Hazenkamp - Ducks        18-5

Programma zaterdag 3 oktober

Beeball rookies: Ducks - Jeka        11.00

Pup. softbal: Roef! - Ducks        10.30

Beeball Majors: Tilburg - Ducks        10.00

Programma zondag 4 oktober

Asp. softbal: Ducks - Nuenen        15.00

FOTO BOVEN: De Boxtelse softbalster Colette Wind kwam tijdens het recreantentoernooi van Ducks in actie voor het team Toquies. De ploeg was een van de 23 deelnemende teams. (Foto: Hans Verberk).


LEGENDS WINNEN VAN PURPLE PANTHERS

Eerste verlies rugbyers Ducks

Het combinatieteam Ducks/Oysters liep afgelopen weekeinde in Maastricht tegen haar eerste nederlaag aan sinds december 2013. Op het kunstgrasveld van de Maraboes werd het 30-0.

Ducks kwam vlot op achterstand en liep vervolgens achter de feiten aan. Maraboes liet zien dat het ambities heeft om mee te doen om het kampioenschap. Bij Ducks/Oysters was het te vaak net niet. Ben Verstraten en Pim van Esch konden als schakelspelers de bakens niet verzetten. Toen in de tweede helft scrumcaptain René Vorstenbosch van het veld werd gestuurd, was het niet meer mogelijk om de nederlaag af te wenden. Zondag 4 oktober kan men revanche nemen tegen koploper Wild Roovers uit Doetinchem. Kick-off in Oisterwijk om 14.30 uur.

Het team van Ducks/Dukes (Duckes Legends) speelde in Driebergen tegen Purple Panthers. Het werd een regelmatige overwinning voor de bezoekers. Ervaring en de snelheid van handelen maakten het verschil. Met tries van Jules Kamps en Thijs de Langen kwam de eindstand op 12-46. Door deze overwinning staat Duckes Legends na drie gewonnen wedstrijden bovenaan in de vierde klasse.

Uitslagen zaterdag 26 september

Jun.: Delft - Ducks/Oysters        5-49

Uitslagen zondag 27 september

Colts: Ducks/O. - Tilburg/Breda        59-20

Senioren: Maraboes - Ducks/O.        30-0

Sen.: Panthers - Duckes Legends        12-46

Programma zaterdag 3 oktober

TBM: bondstoernooi REL        10.30

Cubs: 't Gooi - Ducks/Oysters        11.00

Jun.: Eemland - Ducks/Oysters        12.00

Programma zondag 4 oktober

Colts: Hookers/West - Ducks/Oysters        12.00

Senioren: Ducks/Oysters - Roovers        14.30

Senioren: Tarantula - Duckes Legends        13.00