Onder toeziend oog van Maarten Termeer van De Kromploegers slaat burgemeester Mark Buijs het eerst fust bier aan tijdens het Oktoberfest in Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).
Onder toeziend oog van Maarten Termeer van De Kromploegers slaat burgemeester Mark Buijs het eerst fust bier aan tijdens het Oktoberfest in Liempde. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

HOFKAPEL DE KROMPLOEGERS SPEELT FEESTTENT PLAT

Bier vloeit rijkelijk op Oktoberfest 2.0

Liempde beleefde zaterdagavond een spetterend muziekfeest. In een enorme feesttent op evenemententerrein D'n Tip schotelde hofkapel De Kromploegers bijna negenhonderd bezoekers de tweede editie van het Oktoberfest voor. Het publiek ging compleet uit zijn dak...

Waar de eerste aflevering vorig jaar al rap en ver vooruit was uitverkocht, ging dat dit jaar niet anders. Hoewel de Liempdse hofkapel een grotere feesttent had besteld, bleek die met zo'n zevenhonderd zitplaatsen uiteindelijk nóg te klein; in één avond gingen alle kaartjes van de hand. ,,Toen we na overleg met onder andere de tentenleverancier en de gemeente besloten om de tent nog groter te maken, waren ook de tweehonderd extra kaarten binnen één dag verkocht", blikt voorzitter Maarten Termeer van De Kromploegers grinnikend terug.

IN LEDERHOSEN

Net als de meeste andere gasten had ook burgemeester Mark Buijs zich zaterdagavond toepasselijk uitgedost: in lederhosen! Geheel volgens de traditie van de Duitse bierfeesten sloeg hij aan het begin van de avond het eerste fust aan. Het was het startsein voor een gezellige feestavond waarbij het bier rijkelijk vloeide en de braadworsten niet aangesleept konden worden.

DUITSE SCHLAGERMUZIEK

Natuurlijk speelden de muzikanten van De Kromploegers de onvermijdelijke Duitse schlagers, maar ook het eigen repertoire met amusementsmuziek ging er in als zoete koek. ,,Aangevuld met een gitarist, zanger én zangeres wisten we het publiek de hele avond in beweging te houden. En in onze pauzes zorgde een deejay dat de stemming erin bleef. Uiteindelijk is vijf uur lang door iedereen uitbundig feest gevierd", aldus voorzitter Termeer.

Op de Facebookpagina en de website van Brabants Centrum zijn uitgebreide reportages te zien met foto's die Gerard Schalkx maakte van het Oktoberfest 2.0.