Afbeelding
Foto: Marielle Wijffelaars

verbouwingsplannen zijn klaar

Led-lampen verlichten gemeenschapshuis Orion

MARIËLLE WIJFFELAARS

Gemeenschapshuis Orion in Lennisheuvel maakt zich op voor een grote verbouwing. Nadat in mei een bijeenkomst werd gehouden waarbij inwoners van het kerkdorp suggesties mochten doen over aanpassingen, heeft een binnenhuisarchitect een plan opgesteld. Binnenkort volgt een informatieavond waar dit voorstel wordt gepresenteerd. Het bestuur van het gemeenschapshuis is ondertussen al bezig met de verduurzaming van Orion. Led-verlichting en zonnepanelen staan daarbij hoog op het verlanglijstje.

Het bestuur zorgde er onlangs al voor dat de spouwmuren werden aangepakt zodat de isolatie van het gebouw is verbeterd. Maar er zijn meer plannen om Orion duurzamer te maken. Zo denkt het bestuur aan zonnepanelen op het dak én heeft de Rabobank toegezegd bij te dragen aan led-verlichting. ,,Dankzij het coöperatief dividend is dit mogelijk", legt voorzitter Michel Geilfus van het gemeenschapshuis uit.

Ook voor de zonnepanelen is een mogelijke sponsor gevonden. Het Oranjefonds is benaderd om een gedeelte van het bedrag te subsidiëren. ,,Ook hebben we de gemeente gevraagd om ons te helpen via bijvoorbeeld een renteloze lening", vertelt Geilfus. ,,De ligging van Orion is uitermate geschikt voor de plaatsing van zonnepanelen, het zou jammer zijn om daar geen gebruik van te maken."

Deze ontwikkelingen staan los van de verbouwingsplannen waarvoor in het integraal dorpsontwikkelingsplan (Idop) een bedrag van 25.000 euro is opgenomen. Geilfus: ,,Maar dat is vooral bestemd voor het opfleuren van het gemeenschapshuis én praktische werkzaamheden. Zo zal onder meer nieuw meubilair hieruit gefinancierd worden." De voorzitter hoopt ook op een bijdrage voor de duurzaamheidsmaatregelen én nieuwe audioapparatuur is ook van harte welkom. ,,Het zijn allemaal wensen, maar het moet natuurlijk wél reëel blijven", stelt Geilfus. ,,Alle leningen zijn de laatste jaren afbetaald en als bestuur willen we opnieuw lenen voorkomen."

De werkgroep die zich bezighoudt met de verbouwing van Orion komt snel bijeen om de plannen van de architect door te spreken. Daarna volgt een informatiebijeenkomst. Geilfus: ,,Ons gemeenschapshuis kan er straks weer jaren tegen, daar doen we het uiteindelijk voor."

Afbeelding
Afbeelding