Voetballer Bram Strik van LSV in duel met een speler van MULO. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Voetballers LSV verliezen met dubbele cijfers van MULO

In eigen huis boekte LSV zondag een forse nederlaag. Tegenstander MULO won met 10-0 van de voetballers uit Lennisheuvel en is daardoor de onbetwitste koploper in deze klasse.

Volgens LSV hoort de grootste club van Helmond niet thuis in de laagste klasse van het amateurvoetbal. Nadat MULO vorig seizoen degradeerde, kreeg de ploeg dit jaar nog geen enkel tegendoelpunt en scoorden de Helmondenaren gemiddeld negen goals per wedstrijd.

In de eerste helft wist LSV zich met veel passie en inzet nog aardig staande te houden, maar naarmate de wedstrijd vorderde was het verschil in kwaliteit niet meer te compenseren. Uiteindelijk kwamen toch de dubbele cijfers op het scorebord.

Zondag 4 oktober wacht LSV de uitwedstrijd tegen VOW; deze club staat momenteel tweede op de ranglijst.

Irene verliest met negen spelers van Mariahout

Voetbalclub Irene heeft zondag de uitwedstrijd tegen Mariahout verloren. Met 3-1 was de thuisploeg te sterk voor de Gemondse voetballers.

In de 23e minuut maakte Mariahout de openingstreffer en tien minuten later volgde de 2-0. Nadat Barrie Klopstra een rode kaart kreeg vanwege het neerleggen van een doorgebroken speler, leek de wedstrijd gespeeld. Zeker toen Irene nóg een rode kaart kreeg naar aanleiding van commentaar op een beslissing van de scheidsrechter. Hoewel Irene nog maar met negen spelers op het veld stond, wist Sven Vonk in 89e minuut de aansluitingstreffer te maken. In blessuretijd was het echter Mariahout dat de wedstrijd besliste.

Zondag 4 oktober speelt Irene om 14.30 uur in sportpark De Laat tegen SV Brandevoort.

van Rotsvast

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) kreeg koploper Taverbo Sabo 2 meer tegenstand van team Rotsvast dan verwacht. De ploeg werd uiteindelijk opzij gezet met 6-4, waardoor de koppositie werd gehandhaafd.

Bart Theeuwes en Geerta Pluut boekten allebei twee winstpartijen voor Rotsvast. Het was vooral aan Joop van Eijk te danken dat het hierbij bleef. Hij won zijn enkelspelen en wist in het dubbelspel met Mari van Dijk de zege voor Taverbo Sabo 2 veilig te stellen.

Taverbo Sabo 4, nummer twee op de ranglijst, haalde flink uit tegen het team van De Firma Fotografie met een 8-2 zege. Team Sabo Boxtel werd bijna verrast door de Bat Boys en wisten maar net met 6-4 de winst te behalen. Dat gold ook voor Taverbo Sabo 3, die De Dommel met dezelfde uitslag opzij zette.