LIEMPDENAREN SPELEN ZONDAG TOPPER UIT TEGEN KOPLOPER TAXANDRIA

DVG thuis veel te sterk voor DEES

De voetballers van DVG Liempde hebben zondag in eigen huis verdiend met 4-1 gewonnen van middenmotor DEES. Door de ruime zege bezetten de Liempdenaren nu de derde plek in de vierde klasse G. De achterstand op koploper Taxandria bedraagt drie punten.

Het duel in sportpark De Roode Bleek kwam langzaam op gang. Het eerste wapenfeit deed zich pas voor in de achttiende minuut toen een omhaal van Bas van Houtum over het doel ging, waarna de bezoekers uit Wintelre onverwacht en tegen de verhouding de leiding namen. Een lange bal van achteruit werd goed doorgespeeld op een vrijstaande aanvaller die vervolgens de op koelbloedige wijze voor de openingstreffer zorgde: 0-1.

DVG bleef na deze tegenvaller geduldig de combinatie zoeken kreeg een goed mogelijkheid op de gelijkmaker. Wilco Voets speelde zichzelf vrij op de achterlijn, maar zijn voorzet werd twee keer gemist. Toch brachten de gastheren de stand weer in evenwicht. Het was Voets die op aangeven van Randy Stuurman met een bekeken schuiver de ruststand bepaalde op 1-1.

LEEG DOEL

Van Houtum werd meteen na de hervatting in de diepte gestuurd, waarbij hij optimaal gebruikt maakte van de uitkomende DEES-doelman die de bal miste. De DVG-speler bleef kalm en schoot de bal in het lege doel: 2-1. De ingevallen Twan van den Broek, na een maandenlange revalidatie weer wedstrijdfit, maakte het verschil door bij een van zijn eerste balcontacten in de 81e minuut hoogstpersoonlijk voor de derde Liempdse treffer te zorgen. Deze treffer leidde tot emotionele taferelen bij zowel de spelers als de technische staf. DEES kreeg nog enkele kansen om terug te komen in de wedstrijd, maar kwam niet meer tot scoren. Peter Versantvoort liet de aanhang van DVG in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd voor de vierde keer juichen en daarmee was het pleit definitief beslecht. Man van de wedstrijd was Wilco Voets.

De Liempdenaren houden door de zege aansluiting met de top van de ranglijst. De uitwedstrijd tegen Taxandria op zondag 4 oktober om 14.30 uur kan daarom met recht een topper genoemd worden.