Afbeelding
Foto: Peter de Koning

DENNIS WELS EN RUDY BRESSERS SPELEN IN DE ROTS

'Bruce Springsteen: sober, mooi, intens'

MARC CLEUTJENS

De liedjes van Bruce Springsteen gaan weer klinken in Boxtel. Dennis Wels en Rudy Bressers staan een klein jaar na hun succesvolle optreden in Podium Boxtel opnieuw op de bühne met een eerbetoon aan The Boss. Dit keer spelen ze vrijdag 9 oktober in de grote zaal van gemeenschapshuis De Rots, de plek waar het ooit begon...

Na een bijna uitverkochte show in Podium Boxtel kreeg Wels al snel een uitnodiging om dezelfde show in De Rots op te voeren. ,,Na een eerste aarzeling heb ik toch ja gezegd", vertelt de Boxtelse singer-songwriter. ,,Natuurlijk is het nog niet zo lang geleden dat ik met Rudy al die mooie liedjes van Bruce Springsteen heb laten horen. Maar de muziek leeft en ik vind De Rots een geweldige zaal. Hier zouden best meer concerten gegeven mogen worden."

Wels heeft een bijzondere band met De Rots, zo blijkt. ,,Ik denk dat ik hier mijn eerste echte solo-optreden heb gehad. Daarvoor had ik al eenmaal in jongerencentrum Paradox gespeeld, maar in De Rots zat ik echt alleen. Op het podium, in de grote zaal. Het was een benefietconcert voor slachtoffers van de oorlog in Kosovo en ik heb een stuk of vier covers van Del Amitri gespeeld."

De singer-songwriter bewaart prima herinneringen aan de zaal. ,,Ik heb er nu zo'n zeven, acht keer opgetreden en ik blijft het een sfeervolle zaal vinden. Fijn dat ik er wéér sta."

RELAXED

Wels en Bressers hebben enkele repetities achter de rug om op 9 oktober goed voor de dag te kunnen komen. ,,Maar de meeste nummers kennen we van haver tot gort en veel repeteren is dan niet nodig", zegt de Boxtelaar. De setlist van het optreden in Podium Boxtel zal hij enigszins veranderen, maar persoonlijke favorieten worden beslist niet geschrapt. Bezoekers kunnen dus rekenen op 'Born To Run', 'Devils & Dust', 'Magic' en 'The Ghost of Tom Joad'.

,,We hebben geleerd van ons optreden in Podium Boxtel", geeft Wels aan. ,,We waren best onder de indruk van die volle zaal en de theaterambiance. Daardoor speelden we wat te statisch, een beetje gespannen. Nu willen we juist relaxed voor de dag komen. Zijn nummers gaan we stuk voor stuk prachtig vertolken: sober, mooi, intens."

DOMMELTHEATER

Afgelopen weekeinde was Wels een van de muzikanten die deelnam aan de vertolking van de Boxtelse versie van 'The River', die voor de tweede editie van het Dommeltheater werd geschreven door Fons van Heesch junior. ,,Ik zat met enkele muzikanten van de Modern Classic Music School aan de Dommel waar het lied gespeeld werd toen de schuiten langskwamen. Het was een prachtig evenement."

Dennis Wels en Rudy Bressers staan op 9 oktober in De Rots. Kaarten kosten 10 euro en zijn via e-mail te bestellen via kaartverkoop@derotsboxtel.nl. De tickets zijn ook tijdens openingsuren te koop bij het gemeenschapshuis.

FOTO LINKS: Dennis Wels speelt Bruce Springsteen bij het haardvuur van de Uitmarkt bij Podium Boxtel. (Foto: Peter de Koning).