Afbeelding
Foto: Peter de Koning

CEES VAN GEEL WINT PRIJSVRAAG VOOR NIEUWE BRUGNAAM

Raapakkerbrug verbindt 'Binnen' en 'Buiten'

Raapakkerbrug. Zo heet voortaan de fietsbrug over de Dommel tussen de Raaphof en de Burgakker. De namen van deze twee centrumstraten zijn door Boxtelaar Cees van Geel aaneen gesmeed voor het bordje dat zondag voor aanvang van het Dommeltheater op de brugleuning werd bevestigd.

Lisette van den Boogaard woont al jaren bij het brugje. Ze vond het tijd dat dit een naam kreeg en vond daarin bijval van de stichting Dommeltheater. Die schreef een prijsvraag uit waarop ruim veertig inzendingen binnenkwamen, variƫrend van Scholierenbrugske tot Sint-Lucasbrug. De Heemkundekring Boxtel en de straatnamencommissie bogen zich over de inzendingen en kwamen tot de slotsom dat Raapakkerbrug de beste naam was. Bedenker Van Geel was zondagmiddag zelf niet aanwezig en dus viel diens echtgenote Alice de eer te beurt om het in papier gewikkelde naambord te onthullen en vast te schroeven.

BRUG VAN FAAM

,,Deze brug knoopt Boxtel-Binnen (de bruggen - red.) en Boxtel-Buiten al vele jaren aan elkaar en heeft nu dan ook een naam", sprak burgemeester Mark Buijs. Aan de andere brugleuning had initiatiefneemster Van den Boogaard een A4-tje geplakt met de tekst: 'Als anonieme brug van faam krijg ik eindelijk een naam'. Nadat het bordje was vastgeschroefd, verving Van den Boogaard met een rode viltstift het woord 'krijg' door 'heb'...

BOVENSTE FOTO: Alice van Geel schroefde het naambordje samen met bestuurslid Femke Lagerweij van Dommeltheater tegen de houten brugleuning. (Foto's: Peter de Koning).


Win kaarten

voor optreden

Danny Vera

Het optreden dat Danny Vera zaterdag 3 oktober verzorgt in Podium Boxtel is al weken uitverkocht. Brabants Centrum, als mediapartner al vele jaren verbonden aan de theaterzaal aan de Burgakker, mag deze week de twee laatste kaartjes weggeven aan abonnees.

Danny Vera komt naar Boxtel met zijn nieuwe theaterprogramma 'The New Black & White' waarin hij zowel eigen liedjes als covers van bekende artiesten ten gehore zal brengen. De voorstelling is een eerbetoon aan zijn vader die ervoor zorgde dat hij muziek met de paplepel kreeg ingegoten. Op de setlist staan onder meer covers van Johnny Cash en Amy Winehouse.

Abonnees die in aanmerking willen komen voor twee gratis kaartjes voor de show in Podium Boxtel, kunnen naam, adres, woonplaats en telefoonnummer tot vrijdag 2 oktober 11.00 uur mailen naar de redactie van Brabants Centrum: bc@brabantscentrum.nl. De winnaar krijgt persoonlijk bericht; over de verloting kan niet gecorrespondeerd worden.

Buurtbewoonster Lisette van den Boogaard nam het initiatief voor de naamgeving van het Dommelbrugje in de Raaphof. (Foto's: Peter de Koning).
Afbeelding