Robin Nettekoven (links) in duel met een speelster van Hopbel uit Schijndel. MEP won in een spannend duel in sportpark Molenwijk met 4-2. Bij rust keek de ploeg nog tegen een 0-2 achterstand aan. (Foto: Peter de Koning).
Robin Nettekoven (links) in duel met een speelster van Hopbel uit Schijndel. MEP won in een spannend duel in sportpark Molenwijk met 4-2. Bij rust keek de ploeg nog tegen een 0-2 achterstand aan. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Biljarters gaan

strijden om

Boxtelse titel

De Boxtelse Biljart Bond heeft maandag het startsein gegeven voor een nieuwe aflevering van het plaatselijk biljartkampioenschap voor teams. Eerder in september werd tijdens de ledenvergadering al bekendgemaakt dat zeven verenigingen met 54 deelnemers verdeeld over acht teams in vier horecagelegenheden kampen om de hoofdprijs. De uitslag van de titelstrijd is eind januari bekend.

Aan het kampioenschap wordt volgens de Boxtelse Biljart Bond niet deelgenomen door het team van De Adelaar, dat jarenlang van de partij was maar vanwege een tekort aan leden is opgeheven. Maar hiertegenover staat dat een nieuwe ster aan het biljartfirmament is verschenen: biljartclub Uit de Kom, die resideert in partycentrum De Comsche Hoeve.

Op de ledenvergadering van de gezamenlijke Boxtelse cafébiljarters werd het verlangen geuit dat ook biljartclub 't Ivoor, immers de grootste biljartclub in deze gemeente, op het toernooi acte de présence zou geven. De strijd op de Boxtelse biljarttafels zou er beslist meer cachet door krijgen. Er zullen van de zijde van de Boxtelse Biljart Bond initiatieven worden ontplooid om deze wens te effectueren en 't Ivoor bij de titelstrijd te betrekken.

Vanaf volgende week publiceert Brabants Centrum alle uitslagen, standen en andere wetenswaardigheden omtrent de gespeelde wedstrijden. Het belooft trouwens een stuk spannender te worden omdat er nu een nieuwe maatregel is ingevoerd waarbij de partijen niet langer meer mogen duren dan veertig beurten. Het eindeloos na treuren over gemiste caramboles, het inspiratieloos vertoeven op het getinte laken en het fetsen der keu, zal door deze maatregel ingeperkt worden.

Meer info: www.boxtelsebiljartbond.nl.