THUISWINST VOOR VLAGGENTEAMS

MEP-teams stellen orde op zaken in tweede helft

De mannen (0-1) en vrouwen (0-2) van MEP keken zondag in sportpark Molenwijk in de eerste helft tegen een achterstand aan. De vrouwen hadden geen antwoord op een veel fellere tegenstander, terwijl de mannen zich stuk liepen op een muur van verdedigers. In de tweede helft werden de bakens verzet en de achterstand omgebogen in klinkende thuiszeges.

De hockeyvrouwen van MEP waren de eerste 35 minuten veel minder fel dan Hopbel, de trotse koploper uit Schijndel. MEP liep achter de feiten aan en leek met een 0-2 achterstand kansloos te gaan rusten. Tijdens de rust moet er een duchtig woordje zijn gesproken in de kleedkamer. De Boxtelse speelsters trokken na de pauze meteen fel van leer en zetten druk. Marleen Bordat maakte uit een strafcorner de aansluitingstreffer en even later was het al gelijk door Germaine Hanssen. MEP rook de overwinning en zette door. Janneke Visser zette MEP op voorsprong en Sofie Rath scoorde uit een onmogelijke hoek de 4-2.

Coach Inge Poelmans was opgetogen. Een barslechte eerste helft was professioneel weggepoetst. Dat hoort volgens haar bij het leerproces van deze jonge ploeg. Zondag 4 oktober speelt MEP in Helmond. Een ploeg waartegen we het altijd moeilijk hebben, aldus Poelmans. Afslag om 12.45 uur.

DEFENSIEF

MEP-voorzitter Peter Langenhuijsen hield voor de wedstrijd voor de ouders van de spelers van het eerste mannenteam een praatje over de ambities. Als kleine club met een rijk verleden, gaat MEP voor de overgangsklasse. Daar wilden de gasten uit Asten niet aan meewerken. Die groeven zich in en lieten MEP het spel bepalen. De nodige kansen en strafcorners waren niet aan de Boxtelaren besteed. Vlak voor rust forceerden de gasten ook nog een strafbal (0-1) en MEP was dus op achtervolgen aangewezen.

In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld en 'het heilig moeten' voerde de druk op. Thijs van Geel scoorde uit een van de vele strafcorners de verdiende gelijkmaker. Bij de rebound van een volgende corner was Michiel van Schijndel bij de les om de 2-1 binnen te tikken. In die fase kantelde het spel en kwam Asten meer opzetten. Toen MEP vlak voor tijd tegen geel aanliep, wisselde Asten de keeper voor een veldspeler. De rollen waren toen omgekeerd en MEP stond onder druk. Een laatste corner ging er echter niet in en de Boxtelaren kwamen met de schrik vrij.

Zondag 4 oktober speelt MEP tegen Oss. Dat wordt zeker een moeilijke wedstrijd. Afslag in Oss om 14.45 uur.

verdeelt clubtitels

Op de banen van tennisvereniging De Peppelieren in Liempde werd de afgelopen weken gestreden om het clubkampioenschap. Tim Peijnenburg en Pleuni van Ruremonde gingen uiteindelijk met de titel aan de haal bij de mannen en de vrouwen.

Hoewel een aantal wedstrijden gespeeld moest worden in de regen, kijkt de organisatie terug op een geslaagd toernooi. De drukbezochte finales werden zondag overigens wél afgewerkt onder prima weersomstandigheden. De winnaars van het toernooi staan hieronder vermeld.

HE9 50+/HE 50+: Henk v. Abeelen. DD8: Stella Klootwijk/Karin Voets. HE8: Willem v. Ruremonde. HD8: Jan Derks/Cees den Ouden. GD8: Wilco Visser/Jill Bleeker. DE8: Stella Klootwijk. HE7: Mark van Beers. GD7: Francois van Abeelen/Diane van de Laar. DD7: Diana van Driel/Annemarie Smetsers. HD7: Giel van den Aker/Thieu van Gestel. HD6: Sander van de Loo/Tijn van de Loo. DD6: Marjo Peijnenburg/Anja van Ruremonde. GD6: Arnold van den Broek/Cindy Feenstra. HE6: Peter Habraken. DE6: Ingrid v.d. Dungen. GD3: Sander van de Loo/Yvon van de Ven. HD3: Patrick van der Heijden/Roel de Pruyssenaere De La Woesti. DD3: Evi Peijnenburg/Pleuni van Ruremonde. DE3: Pleini van Ruremonde. HE3: Tim Peijnenburg.