Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

VADER EN ZOON EXPOSEREN SCHILDERIJEN

Ferdy en Koen Steger tonen neo-expressionisme

Tijdens de tweedaagse kunstmanifestatie De Rode Draad zijn zaterdag 3 en zondag 4 oktober ook werken te zien van Ferdy en Koen Steger. Vader en zoon exposeren werken op het adres Hendrik Verheeslaan 70 in Boxtel-Oost en verrassen met een neo-expressionistische stijl.

Wild, kleurrijk en ieder met eigen visie op deze nieuwe kunstuiting. Koen (24) is afgestudeerd als scenograaf aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Hij is ontwerper van theaterdecors, festivaldecors en installaties en daarnaast kunstenaar. Kenmerkend voor zijn werk is een grondig onderzoek van de onderwerpen die hij om wil zetten in creaties.

Koens grootste inspiratiebron en tevens fascinatie is het onderbewustzijn. De werking van het onderbewustzijn heeft hij uitvoerig onderzocht in al haar facetten. Aan de hand van dit onderzoek heeft hij de installatie Hypnagogia ontworpen, gebaseerd op verschillende wetenschappelijke ontdekkingen. Op deze manier legt hij verbindingen tussen kunst en wetenschap.

Komend weekeinde is op de expositie - naast schilderijen – meer te zien over de installatie Hypnagogia. Koen heeft meerdere keren in Amsterdam en Rotterdam geëxposeerd. Nu is hij terug in Boxtel en toont hij werken met zijn vader Ferdy.

KUNST EN COMMUNICATIE

Ferdy Steger is een trouwe deelnemer aan kunstmanifestaties in Boxtel. De in 's-Hertogenbosch geboren kunstenaar is altijd bezig geweest met schilderen en tekenen en volgde de opleiding aan SintLucas in Boxtel. Daarna ging hij verder met een vervolgopleiding op de Academie Sint-Joost in Breda.

In 1981 ging Steger aan de slag als grafisch ontwerper bij een reclamebureau in Eindhoven. Tot 2002 was hij eigenaar van dit bureau, nadien richtte hij zijn eigen bedrijf op: Het Communicatieplein. ,,In dit bureau is het concept kunst en communicatie ontstaan", aldus Steger. ,,Ik los binnen Het Communicatieplein uiteenlopende vraagstukken op en creëer diverse communicatievormen, van een technische tekening tot een complete campagne. Het plezier in het werk wil ik laten uitstralen op mijn producten."

De expositie in huize Steger is zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen.

FOTO ONDER: Koen Steger toont met vader Ferdy neo-expressionistische werken tijdens De Rode Draad in Boxtel. De kunstwerken zijn te zien op het adres Hendrik Verheeslaan 70 in Boxtel. (Foto: Ferdy Steger).