Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Kleurrijke

schilderijen

in Kijkvenster

Kijkvenster, in Boxtel gevestigd aan de Breukelsestraat 3, biedt om de paar maanden een podium aan een opvallend initiatief. Tijdens kunstmanifestatie De Rode Draad zijn in het karakteristieke pand schilderijen van Hélène Hill te zien. Bovendien wordt op 7 november een extra open dag gehouden, zodat kunstenaars die deelnemen aan De Rode Draad, de kunst kunnen bekijken.

Hill werkt met acryl, olieverf en houtskool op doek en papier. Het zijn kleurrijke werken met krachtige lijnen waaruit portretten en lichamelijke kunst ontstaat. Haar werk was te zien in galeries in Nederland, België, Engeland en Amerika. Museum Van Lien te Fijnaart heeft enkele werken opgenomen in de vaste collectie.

Werken van Hill zijn te bezichtigen op zaterdag 3 en 4 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het mogelijk om de werken tot en met zondag 22 november op afspraak te bekijken. Hiervoor kunnen mensen bellen naar 06-34 34 85 92.


Francien van der Veer

De expositie van de Boxtelse Francien van der Veer in haar atelier aan de Ons Doelstraat 14 staat tijdens De Rode Draad van dit jaar op 3 en 4 oktober in het teken van haar afstudeerproject. De kunstenares voltooide tijdens dit jaar de specialisatie schilderen aan de academie in Arendonk. Het onderwerp van haar afstudeerproject is verstilling. In het werk van Van der Veer zijn vooral mensen te zien in een afwachtende situatie, vaak in sobere kleuren. Naast dit afstudeerwerk toont zij ook meer kleurrijk werk in herkenbare situaties.

Afbeelding