HEILIG HART PAROCHIE

* Pastoraal team. Pastoor J. Grubben en kapelaan G. de Jong, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel. Tel. (0411) 67 22 15. Diaken T. Dankers, Dr. Desainlaan 8, 5062 EK Oisterwijk. Tel. (013) 52 83 708. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde. Tel. 06-47 24 36 47.

* Zondagsliturgie. Dit weekend vieren we de 27e zondag door het jaar met als motto: 'Wees één!' De mens is niet zomaar een deel van de natuur, maar een schepsel van God. Wie je bent als mens, kun je pas echt begrijpen als je beseft dat je een wezen bent waar God een bedoeling mee heeft. Wij zijn geschapen om God en elkaar lief te hebben. In de lezingen van vandaag zullen we horen dat man en vrouw door de Schepper aan elkaar gegeven zijn om elkaar te helpen en blij te maken. Sommigen onder ons kunnen moeite voelen bij deze woorden uit de Bijbel, omdat hun leven pijnlijk anders verlopen is dan ze gehoopt en gewild hadden. Hoe dan ook, wij allen zijn er door onze Schepper toe geroepen lief te hebben.

* Liturgische kalender. Zondag 4 oktober: gedachtenis van heilige Franciscus van Assisi. Woensdag 7 oktober: gedachtenis van heilige maagd Maria van de Rozenkrans.

* Bereikbaarheid parochiesecretariaat. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden hoort men via het antwoordapparaat welk nummer men voor dringende zaken kan bellen.

* Uit de agenda. Donderdag 8 oktober: contactavond Sint-Petruskoor, pastoraal centrum Duinendaal. Zondag 11 oktober: orgelconcert door Henco den Berg met medewerking van Gregoriaans Projectkoor onder leiding van K. Doevendans, Sint-Petrusbasiliek.

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

* Overleden. In de parochie zijn mevrouw Annie Coffa (90), Marinus Habraken (83) en witte zuster Damiani (93) overleden. Dat zij nu voorgoed mogen delen in Jezus' verrijzenis uit de dood.

* Opbrengst Vluchtelingenwerk. In de grote bussen is ruim 750 euro gegeven voor het vluchtelingenwerk.

* Opbrengst Pax. De opbrengst voor Pax bedraagt 79,51 euro.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de parochie gewenst? Laat het even weten aan onze werkgroep Aandacht voor Zieken: Louise Vousten, Van der Voortweg 23, tel. 67 32 40; Bep v.d. Aker, Maria van Dieststraat 37, tel. 67 61 69; Lies v. Horen, Deken Spieringsstraat 22, tel. 67 85 14 of aan het parochiesecretariaat, Duinendaal 2, tel. 67 22 15.

* Uit de agenda. Vrijdag 9 oktober 19.00: tienerpastoraat in het Koetshuis, pastoraal centrum Duinendaal.

* Eucharistievieringen. Zaterdag 19.00 jongerenviering met Con Fervore. Zondag 09.00 stille mis en 10.30 hoogmis met Sint-Petruskoor. Voorganger is pastoor J. Grubben en predikant is diaken T. Dankers.

* Hoogmis. Tijdens de hoogmis zingt het Sint-Petruskoor de vaste gezangen uit de Choral-Messe van A. Bruckner.

* Orgelprogramma. Liszt – San Francesco, Pasquini – Toccata con lo Scherzo del Cuculo, Franck – Elévation, Bruckner – Nachspiel.

* Rozenkransmaand. Voor aanvang van de viering in de kerk zal elke ochtend om 08.30 vanwege de oktobermaand het rozenhoedje worden gebeden.

* Misintenties. ZATERDAG 19.00 intenties voor Kees Mosink (jgt); overl. ouders Van Weerdt- v.d. Meijden (jgt); Patrick v.d. Pasch (verj).

ZONDAG 09.00 Jas Voets (mgd). 10.30 Jacoba v.d. Meijden- v.d. Pasch (jgt); Frans v.d. Boer (mgd); Annie Strijbos (mgd); Wim v. Deursen (mgd); deken Martinus Bertens (verj); Renze de Waal; Annie v. Rooij-Muurlink; overl. fam. Van Casteren-De Natris; overl. fam. Bergman- v. Uden; overl. ouders Van Vught-Smetsers en kinderen; overl. fam. Habraken, vader, moeder, Jan, Annie, Piet, Mien, Gerard en Henk; Hans en Paula Pilzecker en Kees v.d. Oetelaar; ter gelegenheid van een 50-jarig huwelijk.

MAANDAG 08.30 rozenhoedje 09.00 voor alle parochianen.

DINSDAG 08.30 rozenhoedje 09.00 voor alle parochianen.

WOENSDAG 08.30 rozenhoedje 09.00 voor alle parochianen.

DONDERDAG 08.30 rozenhoedje 09.00 voor alle parochianen.

VRIJDAG 08.30 rozenhoedje 09.00 voor alle overledenen.

* Intenties Simeonshof. MAANDAG 10.15 eucharistieviering; voor een bijzondere intentie.

DONDERDAG 09.30 rozenkransgebed.

Sint-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZATERDAG 19.00 voorganger en preek pater Hans de Visser. Intenties voor Piet Verhagen; Henk v. Overbeek (mgd).

ZONDAG 10.00 voorganger en preek pater Hans de Visser. Intentie voor Riekie Nouwens- v. Weert (uit dankbaarheid).

MAANDAG 10.00 heilige mis, voorafgegaan om 09.30 door het rozenkransgebed.

DONDERDAG 10.00 heilige mis, voorafgegaan om 09.30 door aanbidding.

MEDEDELINGEN

* Gebed. Almachtige eeuwige God, in uw grote goedheid geeft Gij meer dan ons toekomt, meer dan wij verlangen. Wij vragen U: bewijs ons uw overvloedige barmhartigheid: vergeef al wat ons geweten verontrust en schenk ons wat wij niet durven vragen. Door onze Heer.

* Kerkkoor. Het kerkkoor Cantate Domino luistert zondag de hoogmis op.

* Welkom. Zaterdag tussen 10.00 en 12.00 zijn parochianen welkom in de pastorie, voor een kop koffie of thee, een persoonlijk gesprek met de kapelaan en/of het opgeven van een misintentie. De parochie is per telefoon en/of e-mail te bereiken via het pastoraal centrum.

* Opgave misintenties. Om er zeker van te zijn dat opgegeven misintenties ook tijdig worden vermeld in Brabants Centrum, wordt aangeraden deze tenminste veertien dagen voor aanvang van de gewenste dag op te geven. De laatste tijd komen intenties voor het weekend vaak nog enkele dagen voor de gewenste datum binnen. Het komt dan voor dat de intentie niet wordt vermeld of, nog vervelender, niet gelezen.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

VRIJDAG 09.30 eucharistieviering voor leden en overleden leden van de KBO. Na afloop is er koffie en thee in De Uitwijk.

ZONDAG 10.30 eucharistieviering met zang van het Sint-Theresiakoor en Lencante. De viering wordt tevens opgeluisterd door de fanfare. Die viering van de Theresiadag heeft dit jaar een ander karakter. We vieren dit jaar de dag van onze patroonheilige op zondag 4 oktober. Het thema van de dag, en van het hele jaar, zal zijn: 'Samen verder'. De Theresiadag zal dan ook een pelgrimachtige uitstraling hebben. De dag begint om 09.00 bij de Sint-Jozefkapel. Na een pelgrimsgebed en het ontsteken van het licht wandelen de aanwezigen over het rolstoelpad langs de Beerze naar de kerk waar koffie klaar staat. Om 10.30 is de eucharistieviering met als thema 'Samen verder' en wordt ondersteund door het Theresiakoor en zanggroep Lencante en de fanfare. Na afloop van de viering brengen belangstellenden al wandelend het licht weer terug naar de Sint-Jozefkapel, waar een gezamenlijke lunch plaatsvindt. Belangstellenden die mee willen doen aan de wandeling, zijn om 09.00 welkom bij de Sint-Jozefkapel.

De intenties zijn voor: overl. ouders Van Haaren-Veraa (verj. vader); Piet Kruijssen (jgt); overl. ouders Sep-Hovenier; Truus v. Overbeek- v. Duijnhoven; overl. ouders Van Kasteren- v.d. Sloot; Jeroen en Johan Maas; overl. ouders Van Heerenbeek- v. Hal; overl. ouders Rombouts- v.d. Bosch; overl. ouders Mien en Ties v. Houtum-Boeren; Riet en Adrie v. Houtum- v. Weert.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De misintenties kunnen tot maandag 12.00 opgegeven worden bij pastor Van den Tillaart of Riek van Loon. Dan worden ze in Brabants Centrum opgenomen. Misintenties die later binnenkomen, worden niet meer in de krant vermeld, maar nog wel in de viering afgelezen.

* Agenda. Zondag: doop Jur v.d. Braak. Woensdag 7 oktober: Ceciliafeest. Zaterdag 18.30: eucharistieviering met zang het Sint-Theresiakoor.

* Bereikbaarheid. Pastor: Harry v.d. Tillaart, tel. 63 34 90 of 06-45 68 25 31. Voorzitter contactgroep Sint-Theresiakerk Lennisheuvel: Jan v. Kasteren, tel. 67 30 12. Aandacht voor zieken: Joke Jansen, tel. 67 44 70; Helma Rombouts, tel. 67 25 94. Misintentie: Riek v. Loon, tel. 67 31 62 of pastor Van den Tillaart. Het afspreken van doop, huwelijk, jubileum en uitvaart kan rechtstreeks met de pastor. De Uitwijk is op maandag open van 10.00 tot 12.00. Meestal is pastor Van den Tillaart dan aanwezig om mensen te woord te staan. Er kunnen dan ook misintenties worden opgegeven.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met zang door het dameskoor. Voorganger is kapelaan G. de Jong. Na afloop van de viering is er koffie, thee of limonade in De Opgang. Intentie voor de parochie.

MAANDAG 10.15 eucharistieviering in het Buitenhuis met zang door het Jozefkoor. Voorganger is emeritus pastoor N. Smulders. Iedereen is welkom. Intenties voor levende en overleden leden van de KBO.

MEDEDELINGEN

* Misintenties. De enveloppen met de misintenties kan men in de brievenbus in de muur van de voormalige pastorie doen. Men kan de intentie ook telefonisch doorgeven via nummer (0411) 60 15 65. De bijdrage voor de intentie is elf euro.

* Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot. Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoonnummer (0411) 60 16 22.

SINT-LAMBERTUS
GEMONDE

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Intenties voor Elly v. Beurden-Wolke; Jan Wijdeven; Jan v. Wanrooij en overl. fam.; Huub v. Rooij; welzijn alle parochianen.

ZONDAG 10.00 eucharistieviering met samenzang vanwege het vierjaarlijks koningschieten van het gilde Sint-Joris & Sint-Catharina. Intentie voor de levende en overleden leden van het gilde.

DINSDAG 19.00 rozenhoedje bidden met aansluitend vespers, het liturgisch avondgebed.

DONDERDAG 19.00 rozenhoedje bidden.

MEDEDELINGEN

* Rozenhoedje. Elke dinsdagavond en donderdagavond wordt in de maand oktober om 19.00 het rozenhoedje gebeden.

PROTESTANTSE
GEMEENTE

ZONDAG 10.00 kerkdienst van Schrift en Tafel die geleid wordt door mw. ds. C.A. Terlouw uit Boxtel. Voor de kinderen is er korte Paks. De kinderen komen eerst in de kerk en gaan daarna naar hun eigen dienst in De Schakel. Na de dienst is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in De Schakel onder het genot van koffie of thee, voor de kinderen is er limonade. Organist is Hans v.d. Haagen.

MEDEDELINGEN

* Nieuw Liedboek. In verband met het instuderen van het lied van de maand uit het Nieuwe Liedboek in het eerste kwartier van de dienst, beginnen de diensten om 09.45.

* Bereikbaarheid predikant. Ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.


Humanitas zoekt
vrijwilligers voor
probleemgezinnen

Het Vrijwilligerssteunpunt van welzijnsorganisatie ContourdeTwern zoekt voor Humanitas vrijwilligers voor diverse projecten in de regio's 's-Hertogenbosch en Eindhoven.

Humanitas Match begeleidt jongeren die te maken hebben (gehad) met jeugdhulpverlening, risicomeiden en slachtoffers van loverboys. Een maatje van Match zorgt voor een luisterend oor, aandacht en ondersteuning bij vragen over vrijetijdsbesteding, sociale contacten, zelfstandig wonen en andere maatschappelijke onderwerpen.

Bij Humanitas Wel Thuis wordt de vrijwilliger gekoppeld aan een gezin dat wordt begeleid door professionals van de jeugdbescherming. De gezinsleden worden ondersteund in het creëren van een veilige thuisbasis en het versterken van eigen kracht en netwerk.

MEER WETEN?

Wie meer wil meer weten over deze of andere vacatures of wil je een afspraak maken, kan van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur bellen naar telefoonnummer (0411) 65 58 99 of mailen: vwsboxtel@contourdetwern.nl.