Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

binnenkort opnieuw gesprek met gemeente over plan vorst

Onvrede in Lennisheuvel over entree

,,Als je het aan mij vraagt, noem ik dit minachtend en denigrerend gedrag naar de inwoners van Lennisheuvel die hebben meegedaan en meegedacht en zich volop hebben ingezet." In het kerkdorp is grote onvrede ontstaan over de totstandkoming van de nieuwe weg die is aangelegd richting bedrijventerrein Vorst A. Bovendien heerst er bezorgdheid over de veiligheid van fietsers in de nieuwe verkeerssituatie.

Vanwege de komst van bedrijven op terrein Vorst A in Lennisheuvel, onder meer een opleidingscentrum van Blusco, werden plannen gemaakt voor een nieuwe rijbaan en herinrichting van de entree van Lennisheuvel.

Bestuursleden van de Stichting Rond Kerk en Orion (RKO) kregen het plan anderhalf jaar geleden tijdens een gesprek over andere onderwerpen voor het eerst onder ogen, vertelt Stefan van den Nieuwenhof, lid van RKO en voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Ordening Lennisheuvel (CROL). ,,Dat was voor ons reden om de plannen voor te leggen aan de inwoners. Dat resulteerde in een wensenlijstje waarmee de gemeente uiteindelijk, op één punt na, in het definitieve plan niets mee heeft gedaan. Niet bepaald een voorbeeld van burgerparticipatie, toch iets wat de gemeente Boxtel hoog in het vaandel heeft", aldus Van den Nieuwenhof. ,,En wat nog erger is, we hebben nu een verkeerssituatie die onveiliger is."

Wethouder Herman van Wanrooij geeft aan dat hij met een delegatie van de gemeente Boxtel op de plek gaan kijken. ,,We pakken het hoog op."

Op pagina 25: 'Ingang Vorst zorgt voor discussie én bezorgdheid'.

FOTO BOVEN: De herinrichting van de entree van Lennisheuvel zorgt al anderhalf jaar voor discussie tussen de gemeente Boxtel en inwoners van het kerkdorp. (Foto: Gerard Schalkx).