Driek Termeer demonstreert zijn zelfgemaakte Alpenhoorn. (Foto: Gerard Schalkx).
Driek Termeer demonstreert zijn zelfgemaakte Alpenhoorn. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

DE KROMPLOEGERS ONTVANGT 680 GASTEN OP D'N TIP

Oktoberfest met Liempdse Alpenhoorn

Liempde maakt zich op voor alweer een bruisend weekeinde waarin zaterdag 26 september afgetrapt wordt met het Oktoberfest van hofkapel De Kromploegers. Na de succesvolle eerste editie in september vorig jaar, is de laatste zaterdag van september 2015 andermaal gereserveerd voor een avondje bier, bratwurst en muziek.

Na optredens in Oostenrijk, Liechtenstein en Duitsland ontstond het idee om een Oktoberfest te organiseren met dezelfde ingrediënten die in deze landen zo succesvol zijn. Dus: een luxe tent, sfeervol versierde lange tafels en banken, drank in grote pullen, bediening in lederhosen en dirndl, bratwurst en schlagers. Waar de eerste editie 450 gasten trok, is nu ruimte voor maximaal 680 bezoekers. Binnen één avond waren alle kaarten uitverkocht", vertelt Maarten Termeer van De Kromploegers.

GROTERE FEESTTENT

Vanwege de massale belangstelling werd besloten een grotere feesttent op D'n Tip te plaatsen, die zondag eveneens gebruikt kan worden voor een nieuwe evenement: Proef Lokaal. Omdat is gekozen voor een grotere tent, dient de hofkapel meer vrijwilligers in te zetten.

Een nieuwtje is de immense houten Alpenhoorn die Driek Termeer heeft vervaardigd. Het instrument belooft een heuse blikvanger te worden van het Oktoberfest.